Arhiv novic in objav

Objave v letu 2016

Srečno 2017

Objavil(a): Dolores, 31.12.2016 ob 10:38
V letu 2017 vam želimo obilo zdravja, uspehov, sreče, predvsem pa novega znanja in šolskih uspehov.

Vsem, ki ste v letošnjem letu pridno nalagali študijske datoteke pa se iz srca zahvaljujemo.

Srečno!

Božiček za 1 dan

Objavil(a): Dolores, 28.11.2016 ob 12:41
Zadnje čase se veliko govori o dobrodelni akciji Božiček za 1 dan, ki je namenjena razveseljevanju otrok, ki prihajajo iz socialno ogroženih družin.

Vsi, ki želite sodelovati, se prijavite na strani projekta in izberite otroka, ki ga želite obdarovati. Ko škatlo napolnite s stvarmi jo odnesete na eno od zbirnih mest, darilo pa bo dostavljeno otroku in mu pričaralo nasmeh na obraz.

Ker je povpraševanje in zanimanje za akcijo vsako leto večje, bodo v tekočem tednu seznam otrok še dodatno posodobili, pri čemer imate čas za oddajo daril do 6. 12. 2016.
Več natančnejših informacij kaj sodi v škatlo, kaj ne, kako se prijaviti in druge stvari najdete na strani Božiček za 1 dan.

Tekmovanje v izdelavi električnih koles

Objavil(a): Dolores, 22.11.2016 ob 10:32
Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru organizira že 6. tekmovanje v izdelavi e-koles za študente in dijake. Namen tekmovanja je vzpodbuditi zanimanje za tehniko in ozavestiti mlade o pozitivnih učinkih električne energije.

Tekmovanje bo potekalo 8. maja 2017 v Mariboru.
Vsi, ki ste zainteresirani se lahko prijavite v pred-prijavnem roku do 25. 11. 2016.

Vse ostale informacije o velikosti skupin in podrobnosti tekmovanja najdete na uradni spletni strani tekmovanja.

Študentski dogodek Izzivi v tujini

Objavil(a): Dolores, 08.11.2016 ob 11:51
V mesecu novembru Univerza v Ljubljani organizira dogodek Izzivi v tujini za študente in študentke Univerze v Ljubljani. Glavna nit dogodka so izmenjave (ERASMUS+, CEEPUS) ter vprašanja in ovire na poti študija ali praktičnega usposabljanja v tujini.

Dogodek bo potekal v sredo, 16. novembra v Veliki konferenčni dvorani Fakultete za družbene vede.

Program, brezplačno spletno prijavnico in ostale informacije najdete na uradnem spletnem vabilu.

Delavnica Izzivi mladim

Objavil(a): Dolores, 02.11.2016 ob 08:54
SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Javnim skladom RS za razvoj kadrov in štipendije organizira delavnico Izzivi mladim. Namenjena je vsem študentom, ki si želite razvijati svoje izdelke in storitve v sodelovanju s podjetji in drugimi organizacijami.

Prijava na delavnico je brezplačna za študente, predstavnike fakultet ter podjetij, vendar je potrebna predhodna prijava.

Razpisanih je več terminov, od 7. do 22. novembra, na lokaciji v Ljubljani, Novi Gorici in Mariboru.

Več informacij najdete na uradni spletni strani Javnega Sklada RS za razvoj kadrov in štipendije.

Gladko bančništvo 2 – Flisarjevi brki ponovno na preizkušnji

Objavil(a): Dolores, 13.10.2016 ob 08:53
Najbolj možati slovenski brki bodo ponovno na preizkušnji v treh spektakularnih izzivih Gladkega bančništva, v katerih se bo Filip pomeril z bratom Martinom. Brata verjameta v gladko poslovanje z Novo KBM, zato sta pristala na drzne izzive in pri tem postavila na kocko bratski ponos in brke.

V prvem izzivu sta se brkata brata pomerila v brezstičnem plačevanju s plačilnimi karticami Nove KBM. Drugi izziv bo postregel s spektakularnim bojem v postavljanju hišice iz plačilnih kartic, zadnji in finalni izziv, ki bo nekomu prinesel gladko slavo in drugemu gladko kožo, pa bo potekal v polaganju rok z Moneto. Skupni zmagovalec vseh treh izzivov bo poraženca bratsko obril. Čigavi brki bodo padli?

Gladko bančništvo


Od 10. oktobra dalje lahko staviš na svojega favorita na Facebook strani Sveta vladar in gladko osvojiš 300 € na predplačniški kartici Visa. Več informacij o izzivih pa lahko izveš na spletni strani Gladkega bančništva, kjer lahko s klikom na infografiko v 5 minutah gladko odpreš svoj račun ali paket. Če v sklenitev prepričaš še prijatelja, pa ti Nova KBM na račun nakaže 10 €, če pa dva ali več, pa 20 €.

Študentska krvodajalska akcija - Častim ½ litra krvi

Objavil(a): Dolores, 10.10.2016 ob 13:44
Študentska organizacija Slovenije že kar tradicionalno organizira krvodajalsko akcijo – Častim pol litra! Ker je darovanje krvi pomembno in zadnja leta vse bolj razširjeno bo letošnja krvodajalska akcija potekala cel oktober na različnih lokacijah po Sloveniji.

Lokacije in datume odvzemov najdete na uradni spletni strani Častim ½ litra.

Vljudno vabljeni vsi, ne samo študentje, temveč tudi drugi, ki želite pomagati.

Poženi možgane, požanji uspeh z Erudio IC!

Objavil(a): Dolores, 13.09.2016 ob 08:47
Izobrazba je v tem času pomembna, še pomembnejše je pridobljeno znanje, ki je uporabno pri delu oz. poslovnem izzivu s katerim se soočamo.

ZAKAJ POČNEMO, KAR POČNEMO NA ERUDIO? Ker to delamo dobro. Ker udeleženci naših izobraževanj od nas odidejo predvsem z aktualnimi znanji, in seveda tudi z ustreznimi spričevali oz. diplomami. Skratka z vsem tistim, kar jim omogoča lepše delovno in poslovno življenje. In danes je to še bolj pomembno, kot pred leti.
Kajti: kriza ni za vse, nekateri je ne maramo in ji ne dovolimo vstopa v naše življenje. Zato se izobražujemo in pridobivamo aktualna znanja.

KAJ VSE NUDIMO?
Pri nas se lahko izobražuješ na srednji, višji in visoki šoli. Skupno ponujamo več kot 22 izobraževalnih programov na različnih stopnjah. Prav tako te vabimo k vpisu na jezikovne tečaje. Letos smo ponudili novost: vpiši se skupaj še z dvema prijateljema in 42 urni tečaj dobiš za neverjetnih 130 € (izbirate lahko med različnimi jeziki). Paket smo poimenovali NLT - neomejeno letno izobraževanje.

PRAVA odločitev zame!

Objavil(a): Dolores, 23.08.2016 ob 07:37
Evropska pravna fakulteta je mednarodno priznana visokošolska institucija, katere poslanstvo je ustvarjanje in posredovanje znanja na področju prava, interdisciplinarnega področja prava in managementa infrastrukture in nepremičnin ter alternativnega reševanja sporov.

Fakulteto odlikuje odličen akademski zbor učiteljev in asistentov, katerih prvenstvene prednosti so znanje in izkušnje, ki so jih pridobili bodisi v tujini, bodisi v domačem okolju. Študij je praktično usmerjen, pedagoško delo pa poteka v manjših skupinah, tako da je študent bolj neposredno voden s strani profesorja. Veliko več je možnosti za diskusijo, izmenjavo mnenj in kritično razmišljanje. Profesorji študente ne le učijo, temveč jim tudi svetujejo, kako naprej v svet ali doma v prakso. Kajti vse te poti so že prehodili in vsak ima bržkone tudi idejo, kako bi se jih dalo prehoditi še bolje.

Po zgledu priznanih mednarodnih univerz je fakulteta uvedla e-izobraževanje, kjer študent ne pride k predavatelju, ampak predavatelj k študentu. E-izobraževanje omogoča veliko fleksibilnost in možnost lastne organizacije časa in prostora za učenje. Na portalu eUniverze so študentom na enem mestu dostopne študijske vsebine v obliki videoposnetkov predavanj iz predavalnic, študijskih videoposnetkov in številnih ostalih gradiv.

Fakulteta najboljšim študentom ponuja program dvojne diplome v sodelovanju z Mississippi College School of Law, Jackson, ZDA. Prvi tovrsten mednarodni izobraževalni program v Sloveniji omogoča študentom zaključnih letnikov, da se udeležijo študentske izmenjave na eni izmed najboljših pravnih fakultet v Mississippiju, ZDA.
EPF
Fakulteta izvaja naslednje programe:

Dodiplomska študijska programa:
  • Pravo in management infrastrukture in nepremičnin 1. stopnje - visokošolski strokovni,
  • Pravo 1. stopnje – univerzitetni,
Podiplomski magistrski študijski programi:
  • Pravo 2. stopnje,
  • Pravo in management nepremičnin 2. stopnje;
  • NOVO – Alternativno reševanje sporov 2. stopnje,
  • NOVO – Civilno gospodarsko pravo 2. stopnje.
Podiplomska doktorska študijska programa:
  • Pravo 3. stopnje;
  • Pravo in management nepremičnin 3. stopnje.

Pravo nas spremlja na vsakem koraku, ko prečkamo cesto, pri nakupu nepremičnine, na delovnem mestu itd., zato je odločitev vpisa na Evropsko pravno fakulteto »PRAVA« za študenta.

Drugi vpisni rok

Objavil(a): Dolores, 22.08.2016 ob 12:32
Odvija se drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe za študijsko leto 2016/2017.
Prijavo na razpisana prosta mesta je mogoče oddati vse do 29. avgusta 2016 preko spletnega portala eVŠ.

Prijavijo se lahko tisti kandidati, ki v prvem roku niso bili sprejeti v nobenega od v prvi prijavi izbranih študijskih programov ter tisti, ki prve prijave niso oddali. Lahko pa se prijavijo tudi že sprejeti v prvem krogu, če imajo za to upravičen razlog.

Rezultati drugega roka izbirnega postopka bodo znani do 24. septembra 2016, vpis za sprejete v drugem prijavnem roku pa bo v zadnjem tednu v septembru.

Prvi VTIS 2016 - Iz Slovenije v svet

Objavil(a): Dolores, 12.08.2016 ob 12:22
VTIS Dogodek Prvi VTIS 2016 – iz Slovenije v svet je namenjen študentom in raziskovalcem, ki se v akademskem letu 2016/17 prvič odpravljajo v tujino.

Na dogodku bodo študenti in raziskovalci imeli priložnost za medsebojno spoznavanje in mreženje, pridružili pa se bodo tudi slovenski alumniji tujih univerz, ki bodo predstavili svoje izkušnje in podali nekaj nasvetov o študiju in raziskovanju ter življenju v tujini nasploh. Alumniji bodo bodočim študentom in raziskovalcem prav tako odgovarjali na morebitna vprašanja.

Potekal bo v četrtek, 18. avgusta 2016, ob 18.00 na naslovu Dunajska 151, 4. nadstropje, 1000 Ljubljana.

Na dogodku bodo prisotni alumniji, ki so študirali v državah in na univerzah, kamor se odpravljajo bodoči študenti in raziskovalci, tako da bodo posredovane informacije neposredno relevantne za udeležence. Sledilo bo mreženje z manjšo pogostitvijo, po dogodku pa bomo druženje nadaljevali v neformalnem vzdušju na lokaciji v centru Ljubljane.

Vsi, ki bi se dogokda želeli udeležiti, se nanj obvezno prijavite.

Več o dogodku...

Rok za prijavo ali podaljšanje bivanja v študentski domovih ali pri zasebniku

Objavil(a): Dolores, 08.08.2016 ob 14:29
Počitnice so se že začele, a prihaja pomemben datum, na katerega študenti ne smemo pozabiti! To je 16.8.2016, rok za prijavo za bivanje in podaljšanje bivanja v študentskih domovih ali pri zasebnikih.

Za natančnejše informacije glede prijave si oglej kategorijo Bivanje na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Ni poletja brez KKŠ Summer FEST-a!

Objavil(a): Dolores, 21.07.2016 ob 11:40
Ni jeseni brez martinovanja, zime brez snega, pomladi brez regrata in poletja brez KKŠ Summer FEST-a! Ozračje se že prijetno segreva, voda v Vodnem parku Radlje ob Dravi pa je ravno prave temperature za osvežitev, vodne norije in tridnevni oddih od realnosti.

Vsekakor edinstvena priložnost, da razgibaš svoje telo in glasilke ob kakovostnih glasbenih ritmih gostov kot so Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., Elvis Jackson, Siddharta, Šank Rock in številni drugi! Na elektro odru pa Paolo Barbaro, Mike Vale, Angel Anx in ostali DJ-i!

Že vonjaš poletje in #kkssf16? Odklikaj sem za enostaven nakup karte oziroma obišči uradno stran festivala.

Razpis za podiplomski študij 2016 / 2017

Objavil(a): Dolores, 02.06.2016 ob 09:07
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je razpisalo prijave za 2. stopnjo v študijskem letu 2016/2017. Roki se na univerzah razlikujejo. Rok za prijavo na Univerzo v Ljubljani je 10. 9. 2016, za Univerzo v Mariboru do 18. 8. 2016, za Univerzo na Primorskem do 15. 9. 2016, izjema je Fakulteta za management, ki ima prijavni rok 1. julija 2016. Univerza v Novi gorici ima 3 prijavne roke, prvi traja do 31. 8, drugi do 20. 9 ter tretji od 1. do 5. 10. 2016. Prijave so možne samo preko eVŠ portala.

Univerze bodo v kratkem imele tudi informativne dneve, te informacije in vse ostale podrobnejše informacije pa najdete na spletni strani ministrstva za izobraževanje, znanost in športa.

19. Škisova tržnica

Objavil(a): Dolores, 05.05.2016 ob 07:35
EPF UM Letošnja že 19. Škisova tržnica bo svoja vrata odprla v četrtek 5. 5. 2016 ob 12. uri na Kardeljevi ploščadi. Na svoj račun bodo prišli vsi tisti, ki si želijo poskusiti hrano z različnih regij Slovenije in vsi ljubitelji glasbe. Del vstopnine, ki znaša 3€, gre v dobrodelne namene za sredstva dveh slovenskih osnovnih šol.

Zabave nebo manjkalo, za vse navdušence adrenalina bo na voljo bungee jumping, igra fusbar ter regijsko tekmovanje.

Večerni glasbeni program se bo odvijal na dveh odrih. Poskrbljeno bo za vse glasbene okuse, saj se bo na odru zvrstilo od elektronskih glasbenikov do hip – hoparjev ter indie-rock ustvarjalcev. Z odra bodo svoje ritme prenesli na poslušalce: Mike Candys, Vanillaz, Katy Isterika, MC Goos in Avadox, Dare Acoustic, Captain Morgan's Revenge, Ars Groova, Connect, The Capitols, Gramophondzie Live Experience, Čuki, Leteći odred, Društvo mrtvih pesnikov ter Big Foot Mama.

Za več informacij obišči spletno stran dogodka ali poglej na Facebook.

Mladi z vizijo - Slovenija 2050

Objavil(a): Dolores, 03.05.2016 ob 14:55
Služba vlade RS za mlade z vizijo organizira interaktivno delavnico, ki nosi naslov Mladi z vizijo – Slovenija 2050. Delavnica se bo izvajala 10. maja 2016 ob 10. uri v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani.

Če imaš čas in te zanima se lahko preko spleta prijaviš na delavnico.

Prijava na mednarodni dogodek Falling Walls Lab 2016

Objavil(a): Dolores, 19.04.2016 ob 08:36
Imaš inovativno idejo v katero verjameš, da ima potencial, da se razvije na gospodarskem, znanstvenem ali širšem družbenem okolju?
Če je bil odgovor potrdilen, lahko svojo idejo, poslovni načrt ali raziskovalno delo predstaviš 22. septembra 2016 na Univerzi v Ljubljani. Predstavitev mora potekati v angleškem jeziku v samo treh minutah. Prijave potekajo do 5. septembra 2016, prve tri uvrščene zmagovalce pa čaka denarna nagrada.

Za ostale informacije in pogoje sodelovanja pa obišči predstavitev dogodka na splteni strani Univerze v Ljubljani.

Poletna šola managementa in ekonomije v Zagrebu

Objavil(a): Dolores, 19.04.2016 ob 08:35
Šola managementa in ekonomije Zagreb bo poleti odprla vrata vsem zainteresiranim in pripravila poletno šolo, ki se bo odvijala od 27. junija do 14. julija 2016 v Zagrebu.
Poleg novih znanj pa se bodo udeleženci lahko udeležili tudi izleta in ogleda Zadra ter Plitviških jezer.

Za več informacijo odprite njihovo spletno stran, če pa si že odločen da se boš udeležil poletne šole, se lahko prijaviš preko spletnega obrazca.

Znano število prijav za študijsko leto 2016/17

Objavil(a): Dolores, 08.04.2016 ob 11:29
Znano je število prijav za 1. vpisni rok na visokošolske zavode. V prihajajočem študijskem letu je bilo razpisano 18.542 študijskih mest na katere se je v prvem roku prijavilo 15.191 dijakov.

Podatki so že na voljo v našem študijskem oddelku. Za ostale pomembne datume v zvezi z vpisom pa ne spreglej rokovnika za vpis v 1. letnik.

Največja prireditev za mlade – Škisova tržnica 2016

Objavil(a): Dolores, 05.04.2016 ob 14:01
Zveza ŠKIS prireja letošnjo že 19. Škisovo tržnico, kjer se bodo predstavili študentski klubi s celotne Slovenije. Prav tako bo mogoče poskusiti različne jedi, ki so značilne za slovenske kraje.

Prireditev za mlade se bo odvijala 5. maja 2016, na Kardeljevi ploščadi.

Uvod v samo prireditev pa bo že 12. aprila v Študentskem kampusu v Ljubljani, kjer bo potekal finalni izbor zmagovalne skupine, ki bo igrala na velikem odru Škisove tržnice 2016. Večer pa bo dodatno popestren še z dvema glasbenima skupinama - Super Action Heroes in Ritam, sex i ja – Red Hot Chilli Peppers Tribute band.

Za več informacija pa obišči njihovo spletno stran ali FB dogodek.

Fundacija Študentski tolar

Objavil(a): Dolores, 28.03.2016 ob 13:49
Fundacija Študentski tolar je ponudila pomoč študentom višješolskih in visokošolskih študijev v Ljubljani. Pomoč bo izvedena v dveh oblikah, prva kot lektoriranje diplomskih ali magistrskih nalog, druga pa kot tiskanje do treh izvodov diplomskih ali magistrskih nalog.

Mesta so omejena na 100 študentov.

Dodatne informacije najdeš v razpisu.

Razpis štipendij za deficitarne poklice za leto 2016/17

Objavil(a): Dolores, 27.02.2016 ob 17:59
Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije je objavila razpis za deficitarne poklice za šolsko leto 2016/2017.

Dijaki 1. letnikov srednjega poklicnega izobraževanja se lahko od 15.6. 2016 do 20.9. 2016 prijavite na razpis za pridobitev štipendije za deficitarne poklice.

Pri tem morate izpolnjevati določene pogoje, in sicer biti morate vpisani v 1. letnik določenega srednješolskega programa. Nabor teh deficitarnih poklicev in ostale informacije najdete na spletni strani javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije.

Natečaj za najboljšo diplomsko ali magistrsko delo

Objavil(a): Dolores, 30.01.2016 ob 17:53
Mladinski svet Slovenije (MSS) je razpisal natečaj za diplomsko oziroma magistrsko nalogo na področju mladih za leto 2015.

Prijavijo se lahko vsi mladi, ki so v letu 2015:
  • magistrirali po bolonjskem sistemu ali diplomirali po starem sistemu (kategorija 1) ali
  • diplomirali po bolonjskem sistemu (kategorija 2), ter so v svoji nalogi obravnavali temo, povezano z mladimi.
Prijavite se lahko do 19. Februarja 2016.

Za več informacij obiščite spletno stran MSS ali odprite razpis natečaja.

Fakulteta za arhitekturo vabi na informativni dan

Objavil(a): incognito, 28.01.2016 ob 07:38
FA UL Ljubljanska fakulteta za arhitekturo velja po splošnem prepričanju za eno boljših srednjeevropskih arhitekturnih šol. Njen kvalitetni nivo potrjujejo številni uspešni študenti in diplomanti, ki dosegajo zavidljive rezultate, tako doma kot v tujini, prav tako kvaliteten pedagoški kader, ki učinkovito pokriva večino sodobnih vidikov arhitekturnega ustvarjanja.

Vljudno vabljeni na Informativni dan Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani, ki bo potekal 12. in 13. februarja 2016.

Pravo je ta pravo v Mariboru!

Objavil(a): incognito, 20.01.2016 ob 07:18

Vpiši se na pravo in se nam pridruži na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru. Čaka te študij prava z evropsko primerljivimi bolonjskimi programi:

PF UM

Ker želimo oblikovati dobrega pravnika, humanista, s kompetencami znanja pravnih veščin, ustrezno čustveno inteligenco in občutkom za pravo, ki je umetnost dobrega in pravičnega (Celsus, ius est ars boni et aequi).

V okviru študija je študentom omogočeno sodelovanje pri projektih, pri katerih se srečujejo s primeri iz prakse in imajo možnost soustvarjanja rešitev. Sodelujejo lahko v projektih kot so Amicus Curiae, EnakoPRAV(n)O, Vis Moot ter v ostalih znanstvenoraziskovalnih projektih fakultete. Študentom se ponuja tudi možnost študija v tujini v okviru programa ERASMUS+, v okviru katerega ima fakulteta sklenjenih kar 56 bilateralnih sporazumov s pravnimi fakultetami v tujini. Na fakulteti delujeta tudi Karierni center in Alumni klub, ki študentom pomagata pri oblikovanje lastne kariere.

 

Si s prvim vpisom zadeli pravi študijski program zate?

 

Študentski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov