Sprejem v dijaški dom za študente višjih šol

Dijaški domovi so namenjeni tako dijakom, kot tudi študentom višjih šol, ki zaradi študija na oddaljeni šoli začasno bivajo izven domačega okolja. V dijaškem domu lahko biva vsak dijak in študent višje strokovne šole, ki izpolnjuje pogoje za sprejem.

Dijaški domovi poleg prostih mest za sprejem dijakov za vsako študijski leto razpišejo tudi prosta mesta za sprejem študentov višjih šol. Podatki o prostih mestih in ostale informacije so objavljene v Razpisu za vpis v višje strokovno izobraževanje, ki ga v začetku februarja izda Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport.

Informativni dnevi v dijaških domovih so v februarju, praviloma istočasno kot na srednjih šolah.

Vsak se v roku, ki je določen v razpisu (konec marca), lahko prijavi samo v en dijaški dom. Izpolnjeno prijavnico pošlje izbranemu dijaškemu domu.
V začetku aprila dijaški domovi prijavljene obvestijo o možnosti bivanja ter o nadaljnem postopku vpisa. Kandidati do sredine aprila lahko svojo prijavo prenesejo v drug dijaški dom.
V primeru večjega števila prijav od števila prostih mest v dijaškem domu, se kandidati izberejo na podlagi meril, ki jih na predlog skupnosti dijaških domov določi minister.

Prijavnica za sprejem v dijaški dom

Vpis v dijaške domove za sprejete je do konca septembra. Dokazila o statusu študenta za vpis dijaški dom pridobi od šole, v katero je sprejeti študent vpisan.

Si s prvim vpisom zadeli pravi študijski program zate?

 

Študentski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov