Povečaj svoje možnosti za uspeh. Načrtuj svojo karierno pot.

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 13.12.2018
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Tvojih bodočih delodajalcev ne zanimajo le tvoje reference, ampak predvsem, kaj znaš in česa si sposoben. Običajno pa ni najbolj enostavno najti informacij o tem, kako priti do znanj potrebnih za želeni poklic.

Zato smo zbrali vse potrebne informacije na spletni strani www.nok.si. Tam lahko poiščeš javno dostopen informacijski sistem Slovenskega ogrodja kvalifikacij - SOK, kjer lahko preveriš na katero fakulteto, šolo ali tečaj moraš, da pridobiš znanja in veščine, ki jih zahteva tvoj izbrani poklic. V registru kvalifikacij SOK je zbranih več kot 1500 kvalifikacij, ki so razvrščene v ravni glede na učne izide ter so dostopne v slovenskem in angleškem jeziku.

NOK.si

To v praksi pomeni, da lahko umestiš svoje dosežene nacionalne ravni kvalifikacij (ravni SOK) v ravni Evropskega ogrodja kvalifikacij (EOK) za lažje iskanje dela, študijske izmenjave in prakse v drugih evropskih državah. Omenjene ravni kvalifikacij so vključene tudi v življenjepis Europass.

Za enostavnejšo uporabo si oglej spodnji posnetek, ki prikazuje 3 načine iskanja po Registru kvalifikacij SOK.


Več informacij o registru kvalifikacij SOK lahko najdeš na spletni strani www.nok.si. Ne pozabi: s tistim, kar se boš naučil danes, boš zanimiv za zaposlovalce tudi jutri ali pojutrišnjem, doma ali na tujem.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane