Kadrovske štipendije

Namen kadrovskih štipendij je povezovanje študentov in podjetij, katera si tako lahko zagotovijo razvoj ustreznih kadrov, študentom pa je omogočeno kvalitetnejše šolanje ter zagotovljena prva zaposlitev po zaključku šolanja. Med vsemi štipendijami so v povprečju najvišje, njihova višina je omejena le navzdol z višino osnovne državne štipendije.

S prijavo na razpise delodaljalcev, kateri podeljujejo kadrovske štipendije, jo lahko pridobi študent, ki izpolnjuje pogoje, določene v splošnih aktih delodajalca, in splošne pogoje po zakonu o štipendiranju:

  • Ob prvem vpisu v prvi letnik višješolskega ali visokošolskega izobraževanja oziroma ob prvem vpisu na prvo, drugo ali tretjo stopnjo izobraževanja ni starejši od 26 let,
  • ni v delovnem razmerju oziroma ne opravlja samostojne registrirane dejavnosti,
  • ni vpisan v evidenco brezposelnih oseb pri Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje in
  • ni prejemnik Zoisove, državne ali katere druge štipendije.

Informacije o razpisih so na voljo:

Ob sklenitvi kadrovske štipendije štipendist (študent) in štipenditor (podjetje) podpišeta pogodbo o štipendiranju, v kateri se določijo podrobnejša pravila, pravice in dolžnosti obeh za čas med in po štipendiranju. Praviloma je dolžnost štipendista, da se po končanem šolanju v podjetju zaposli za toliko časa, kolikor je prejemal kadrovsko štipendijo.

Ne spreglej!

Po januarju 2014 je Državno štipendijo mogoče kombinirati s:

  • kadrovsko štipendijo,
  • štipendijo za deficitarne poklice,
  • štipendijami Ad futura.

Kombinacija Državne in Zoisove štipendije pa ni mogoča!

Si s prvim vpisom zadeli pravi študijski program zate?

 

Študentski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov