Gledališka in radijska režija //MAG

O študijskem programu

Študijski program študente izobrazi na področju gledališke in radijske realizacije (od koncepta preko izvedbe do postprodukcije) lastnega projekta v profesionalnih produkcijskih razmerah in razmerjih, tako, da se naučijo obvladati praktična in konceptualna znanja za avtorsko kreacijo projekta.

Skozi študij razvijajo in izboljšujejo sposobnost analize, interpretacije in evalvacije sodobnih gledaliških teorij in teorij na področju zvočne umetnosti, praks in metodologij dela. Znajo uporabljati in vključevati prakso in teorijo v svoje avtorsko delo, pri čemer razumejo svojo lastno aktivnost skozi raziskovanje in vaje in jo postavljajo v širši kontekst umetniške produkcije. Znajo posredovati in artikulirati svoje ideje, obvladujejo in uspešno kanalizirajo avtorsko kreativnost, ter stremijo k stalnemu revolucioniranju postopkov svojega dela.

Študijski program se povezuje z vsemi umetniškimi študijskimi programi na akademiji, še najbolj pa s programi Dramaturgija in scenske umetnosti, Scensko oblikovanje, Dramske igra, Umetnost giba in Oblike govora.

Vpisni pogoji:

  • Končan študijski program prve stopnje s področij: gledališka režija in radijska režija, dramska igra, dramaturgija in filmska in TV-režija, ali
  • končan študijski program prve stopnje z drugih strokovnih področij in pred vpisom opravljene študijske obveznosti, ki so bistvene za nadaljevanje študija v obsegu od 10 do največ 60 kreditnih točk, ali
  • Končano enakovredno izobraževanje v tujini. Za vse kandidate - opravljen preizkus umetniške nadarjenosti v obliki pogovora (oceno uspešnosti tvorita: 90 % preizkus, 10 % študijsko povprečje ocen na prvi oz. dodiplomski stopnji). Preizkus je sestavljen iz sinopsisa o predlaganem projektu (ki ga kandidat odda vnaprej), življenjepisa s poudarkom na dosedanji praksi in pogovora, ki se opravi pred strokovno komisijo.

Način študija:

Samo REDNI študij

Šolnina:

Ni šolnine

Podatki o vpisu in računanje vpisnih točk

Gledališka in radijska režija (MAG, redni)

Št. leto Rok Razpis Prijave Sprejeti Omejitev
2018/19 1 6 / /  
2017/18 1 6 / /  
2016/17 1 6 / /  
2015/16 1 6 / /  
+ Prikaži starejše

Legenda

Št. leto - študijsko leto na katerega se nanaša podatek
Razpis - število prostih mest za vpis v 1. letnik študijskega programa
Prijave - število prejetih prijav za določen študijski program kot 1. želja v določenem roku
Sprejeti - število sprejetih za določen študijski program v določenem prijavnem roku
Omejitev - minimalno število točk, potrebnih za vpis v 1. letnik v določenem prijavnem roku
Znak / - ni podatka ali podatek še ni znan

Študijske smeri

  • Gledališka režija
  • Radijska režija

Ostali podatki

Pridobljen strokovni naziv: Magister gledališke režije oziroma magister radijske režije (mag. gled. rež. oz. mag. rad. rež.)

Čas trajanja študija: 1 leto

Kraj izvajanja študija: Ljubljana

ECTS kreditnih točk: 60 KT za celotni študij

Viri & Uporabne povezave

Statistika

Podatki zajemajo 107 fakultet in 52 višjih šol,
184 iskanj študijskih programov in
88 računanj vpisnih točk v preteklih 24 urah.

Si s prvim vpisom zadeli pravi študijski program zate?

 

Študentski.net - Obvestilo uporabnikom

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ne, želim izvedeti več o uporabi piškotkov