14. mednarodna konferenca o prenosu tehnologij in tekmovanje za najboljšo inovacijo

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 15.09.2021
  • Zadnja sprememba: 14.02.2022

Na Institutu Jožef Stefan bo 7. in 8. oktobra 2021 potekala Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij (ITTC), katere partner je Univerza v Ljubljani. Poleg R2B sestankov bodo podeljene tudi nagrade za inovatorje in inovatorke.

Namen konference je spodbuditi izmenjavo znanja med akademsko in gospodarsko sfero ter okrepiti sodelovanje in prenos inovacij iz raziskovalnih laboratorijev v gospodarsko rabo.

Pogled nazaj

Na preteklih dogodkih so gostili že več kot 2500 udeležencev, vključno z vlagatelji, izumitelji, raziskovalci, strokovnjaki za komercializacijo, zagonskimi financerji, strokovnjaki za industrijski razvoj, in drugimi.

Uspešno pa so organizirali tudi več nagradnih natečajev, kjer so nagradili tehnologije z najboljšim poslovnim predlogom, ki je vodil do ustanovitve uspešnih zagonskih podjetij in licenčnih pogodb.

Pogled naprej

Na letošnji konferenci prav tako omogočajo sodelovanje na nagradnih natečajih, obenem pa tudi priložnost za R2B srečanja med raziskovalci in podjetji, ki bodo predstavnikom podjetij in raziskovalnih ustanov omogočila razpravo o možnih razvojnih rešitvah, izumih in komercialno zanimivih tehnologijah.

Srečanja se lahko izkažejo kot odlična podlaga za morebitno prihodnje raziskovalno sodelovanje in poslovno povezovanje.

 

Na R2B srečanja se lahko prijavite na R2B uradni spletni strani.

Na konferenco, ki je sicer brezplačna, pa je potrebna prijava preko spletnega obrazca.

Več informacij o konferenci poiščite na uradni spletni strani ITTC.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane