2. rok vpisa na fakultete in visoke strokovne šole je pred vrati

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 19.08.2021
  • Zadnja sprememba: 14.02.2022

Pred nami je nov teden vpisov na še prosta mesta na fakultetah in visokih strokovnih šolah. Pa tudi novi podatki o prostih mestih na višjih šolah bodo na voljo. Ne zamudite!

Danes, 19. avgusta 2021, bodo na voljo informacije o prostih mestih, ki so na voljo za vpis v 2. prijavnem roku. Če ste prvega zamudili, ste si premislili ali pa niste bili sprejeti je torej pred vami nova priložnost!

Še vedno velja: elektronska prijava

Prijava za vpis na fakultete in visoke strokovne šole bo potekala preko elektronskega obrazca in sicer od 20. do 27. avgusta 2021. Do 22. septembra sledijo rezultati drugega roka izbirnega postopka in pošiljanje elektronskih sklepov kandidatom, med 24. in 30. septembrom pa vpis v prvi letnik za sprejete v 2. roku.

Višje šole pa malce drugače

V prihodnjem tednu, natančneje 23. avgusta 2021, bodo znani tudi podatki o prostih mestih za višje šole. Podatki o prostih mestih za drugi prijavni rok bodo objavljeni na spletni strani Višješolske prijavne službe https://vss-ce.com/vps in na spletnih straneh višjih strokovnih šol.

Višje strokovne šole bodo do 10. septembra 2021 v drugem prijavnem roku obvestile vse kandidate o roku za opravljanje preizkusa posebne nadarjenosti oziroma psihofizične sposobnosti. Višješolska prijavna služba bo do 23. septembra 2021 kandidate, ki so se za vpis prijavili z drugo prijavo, pisno seznanila z izidom izbirnega postopka.

Srečno!

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane