22. Nacionalni teden prostovoljstva

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 12.05.2021
  • Zadnja sprememba: 14.02.2022

Vsako leto v maju po celi Sloveniji poteka Nacionalni teden prostovoljstva, ki ga organizira Slovenska filantropija - letos bo potekal med 17. in 23. majem.

Glavni namen Nacionalnega tedna prostovoljstva je praznovanje prostovoljstva in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Po celi državi bodo potekali različni dogodki, kjer organizacije javnosti predstavljajo svoje aktivnosti in obiskovalce vabijo v svoje vrste. Letošnji 22. teden prostovoljstva se bo odvil med 17. in 23. majem.

2 velika dneva

V torek, 18. maja, bo potekal Slovesni dan prostovoljstva, kjer bodo razglasili prejemnike častnih nazivov: Junaki našega časa (šole in dijaški domovi z najbolje organiziranim prostovoljstvom), Naj prostovoljec in Naj prostovoljka zaposlen/-a v javni upravi, Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev, Prostovoljstvu prijazna občina (občine, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo), Najboljša prostovoljska zgodba ter Naj projekt medgeneracijskega prostovoljstva.

V četrtek, 20. maja, pa bodo na Veseli dan prostovoljstva v vseh večjih krajih v Sloveniji prostovoljci delili časopis Skozinskoz filantrop. V njem lahko preberete prostovoljske zgodbe, spoznate izkušnje prostovoljcev in prostovoljk, različna področja prostovoljstva ter prostovoljske organizacije.

Več informacij lahko najdete na spletni strani Slovenske filantropije, lokacije razdeljevanja časopisa pa tule.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane