6. Informativa - sejem izobraževanja in poklicev

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 18.01.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Sejem izobraževanja in poklicev Informativa bo 24. in 25. januarja 2014 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že šesto leto zapovrstjo na enem mestu predstavil celovito paleto izobraževanj – od srednješolskih vse do podiplomskih in poslovnih izobraževanj – in številne poklice.

Med sodelujočimi bodo kot vsako leto srednje šole in šolski centri z različnih koncev Slovenije, vse štiri slovenske univerze s svojimi članicami, druge visokošolske institucije iz Slovenije in tujine, višje strokovne šole, regionalne razvojne agencije, štipenditorji, institucije, ki nudijo programe za izobraževanje odraslih, državne institucije, javni zavodi, različne nevladne organizacije ter strokovna in interesna združenja.

Atraktivne predstavitve programov in poklicev na razstavnih prostorih Mladi v okviru organiziranih vodenih ogledov spoznavajo različne poklice Aktivno iskanje infomracij o možnostih izobraževanja in karierni orientaciji Informacije so dostopne tufi v različnih delavnicah, predstavitvah in kulturnem programu

Obiskovalcem bodo sodelujoči praktično prikazali poklice, za katere se posamezniki lahko izobražujejo ali usposabljajo. Informirali jih bodo o možnostih za zaposlitev po končanem izobraževanju, o pomenu razvoja ključnih znanj za zaposlene posameznike in iskalce zaposlitve, predstavili bodo pogoje za vpis v različne izobraževalne programe, pa tudi enotne regijske in druge štipendijske sheme, programe mednarodne mobilnosti in številne druge, z izobraževanjem in zaposlovanjem povezane informacije.

V okviru sejma bo letos potekalo tudi tekmovanje v poklicih SloveniaSkills v treh kategorijah – cvetličarstvo, kamnoseštvo in informatika.

Več na informativa.si

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane