Athenathon – teci, hodi, kolesari

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 27.05.2022
  • Zadnja sprememba: 27.05.2022

Športaj in beleži svoje kilometre ter sodeluj v športnem mesecu Athenathon.

Ideja športnega meseca je vzpodbuditi študente, zaposlene in ostale zainteresirane, da s športnimi aktivnostmi, ki ne povzročajo ogljičnega odtisa, skupaj v enem mesecu preseči lansko razdaljo 33.000 kilometrov.

Lanskoletni cilj, 11.000 kilometrov, je namreč predstavljal razdaljo med vsemi sedmimi lokacijami univerzitetne zveze. In bil je presežen – kar trikrat! Mislite, da bo šlo letos še dlje?

Sodeluj preko družabnih omrežij

Vsak udeleženec objavi opravljeno razdaljo na svojem Twitter, Facebook ali Instagram profilu, v objavo pa doda še uradna »ključnika« (hashtaga) akcije #move4athena ali #athenathon in sliko svoje aplikacije za sledenje v dokaz.

Še dobrih 10 dni za zbiranje kilometrov

Športni mesec traja od 9. maja do 9. junija. Pričel se je na Dan Evrope in je del globalne vizije zelene in podnebju prijazne Evrope, bodo v skupnem rezultatu upoštevane le tiste aktivnosti, ki ne povzročajo ogljičnega odtisa: tek, hoja, plavanje, kolesarjenje, pohodništvo, vodno kolesarjenje, rolkanje, tek na tekalni stezi, kolesarjenje v prostoru, veslanje, vožnja s kanuji, smučanje, tek na smučeh, drsanje, plezanje v gorah, hoja po stopnicah in podobno.

Gremo migat!

Več informacij lahko najdete na tej povezavi.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane