Častim pol litra! - častilo je kar 1097 krvodajalcev

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 21.04.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Študentska krvodajalska akcija Častim pol litra! tudi tokrat je presegla pričakovanja organizatorjev Študentske organizacije Slovenije, študentskih organizacij univerze v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in Zveze študentskih klubov Slovenije (ŠKIS), Rdečega križa Slovenije ter Zavoda RS za transfuzijsko medicino.

Kri je darovalo kar 1097 krvodajalcev, kar je največ doslej. V Študentski organizaciji Slovenije (ŠOS) so ponosni, da se število mladih na vsaki akciji povečuje in so v tako velikem številu pripravljeni pomagati sočloveku. V zadnjih treh letih se je število krvodajalcev kar podvojilo. To dokazuje, da se krvodajalstvo med mladimi širi in s tem ohranja slovenska krvodajalska tradicija.

Predsednik ŠOS Žiga Schmidt, ki je tudi sam večkratni krvodajalec, je ob tem dejal: "Zahvaljujem se vsem, ki so prisluhnili našemu pozivu in se v tako velikem številu udeležili krvodajalske akcije. Žal je vse prevečkrat za ohranjanje življenja ali zdravja potrebna tudi kri krvodajalcev in takrat smo lahko veseli, da so okoli nas ljudje, ki so za sočloveka pripravljeni darovati del sebe. S to akcijo želimo v mladih zbuditi čut za pomoč in dobrodelnost ter izbrisati strah pred darovanjem krvi. Opazili smo namreč, da kdor kri daruje enkrat, jo bo zagotovo še kdaj, saj je občutek, da si s tem nekomu pomagal, zelo dober."

Zato velja tudi že povabilo na naslednji študentski krvodajalski teden, ki bo potekal od 6. do 10. oktobra 2014.

Več na straneh ŠOS in ŠOUM.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane