Delodajalci pozor – na trg dela prihajajo motivirani mladi

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 06.12.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Kljub temu, da med mladimi vlada visoka stopnja brezposelnosti, mnogi delodajalci še vedno ne morejo najti primernih kandidatov za razpisana delovna mesta. V Zaposlitvenih klubih za mlade v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in v Murski Soboti je v 3. sezoni skoraj 100 mladih, ki so s svojo dejavnostjo že dokazali, da so pri vstopu na trg dela pripravljeni narediti "korak več" od večine. Delodajalcem sporočajo – "tukaj smo, dajte nam priložnost"!

Zaposlitveni klubi za mlade

Zaposlitveni klubi, ki ob podpori znamke ORTO delujejo v okviru Zavoda Nefiks, mladim nudijo prostor za ustvarjanje lastnih podjetniških priložnosti, za spoznavanje z delodajalci in za organiziranje dogodkov, ki ustvarjajo prostor dialoga med dejavnimi mladimi in družbeno odgovornimi delodajalci. Eden izmed osrednjih dogodkov v tej sezoni je bila tudi okrogla miza ob zaključku letošnjega Žura z razlogom, katerega sredstva so tudi letos namenjena delovanju klubov. Na njej so se imeli "klubovci" možnost osebno srečati s štirinajstimi delodajalci, ki so jim podali veliko koristnih nasvetov.

Člani šestih klubov so v dobrem mesecu delovanja že pripravili več srečanj z delodajalci, izdelali so si vizitke in uredili življenjepise, sedaj pa se intenzivno pripravljajo na podjetniške projekte. V prvem mesecu delovanja klubov je zaposlitev dobilo že 11 vključenih mladih!

Želiš tudi ti sodelovati, pridobiti nove, zelo dragocene izkušnje in morda
tudi (prvo) zaposlitev? Le en klik...

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane