Delovne izkušnje nabiraj tudi v tujini!

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 06.08.2021
  • Zadnja sprememba: 14.02.2022

Odpotuj v Nemčijo! Zavod Voluntariat išče udeležence usposabljanja “Ready to take off” projekta “MOVE – Mobilitiy of Volunteering? Eco-Friendly.

Usposabljanje se bo odvijalo v Nurembergu v Nemčiji, med 12. in 19. septembrom 2021, prijave pa sprejemajo še do 8. avgusta 2021.

O kakšni mobilnosti govorimo?

V modernem svetu razdalje pogosto premagujemo z letali. To močno prispeva k podnebni krizi in veča ter izpostavlja tudi socialne neenakosti.

Poleg tega so nas omejitve, ki jih je prinesla pandemija COVID19, prisilile, da si moramo nujno ogledati tudi alternativne oblike mobilnosti. Zato je tu priložnost za razmislek.

Pri projektu M.O.V.E. so mnenja, da je mobilnost mirovno vprašanje. Pravijo, da je nastala potreba po ozaveščanju in spodbujanju kritičnega razmisleka o trenutnih izbirah mobilnosti v mednarodnih prostovoljnih projektih in mirovnih dejavnostih. In na usposabljanju želijo to tematiko raziskati skupaj z vami ...

Zakaj naj se udeležim?

Udeleženci usposabljanja boste razvijali nove veščine mladinskega dela, spoznavali presečišče mobilnosti, socialne pravičnosti in prostovoljskega dela. In seveda sklepali nova poznanstva in prijateljstva. Septembrski termin pa vam omogoča, da prijetno zaključite poletje in se počasi pripravite na oktobrske študentske izzive. Ste za?

Več informacij in možnosti prijave najdete na tej povezavi.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane