Do subvencionirane študentske prehrane kar preko aplikacije

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 19.10.2021
  • Zadnja sprememba: 14.02.2022

Subvencionirana študentska prehrana je omogočena vsem osebam s statusom študenta, ki se izobražujejo na višjih strokovnih šolah in visokošolskih zavodih. Ste že vpisani v evidenco?

Kdo je ali ni upravičen?

Upravičenci do subvencionirane prehrane ne smejo biti v delovnem razmerju, ne smejo opravljati gospodarske, poklicne ali kmetijske dejavnosti oziroma poslovodne funkcije kot edini ali glavni poklic po predpisih o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in biti prejemniki pokojnine, razen prejemniki družinske pokojnine. 

Uveljavi na novo ali pa le podaljšaj

Vsi, ki ste že v sistemu subvencionirane študentske prehrane (SŠP), pravico za prihodnje študijsko leto podaljšate na daljavo. Za prihajajoče študijsko leto vam tako ne bo potreben osebni obisk na točki SŠP, temveč boste pravico podaljšali preko aplikacije SŠP ali spletne strani www.studentska-prehrana.si s potrditvijo, da želijo tudi v prihajajočem letu koristiti pravico do SŠP.

Mobilna aplikacija je dosegljiva tukaj: 
- IOS: https://itunes.apple.com/si/app/student-meal-app/id1398305066?mt=8
- Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.margento.studentskaprehrana

Tisti, ki pa želite na novo uveljavljati pravico, pa lahko navodila najdete na spletni strani študentske prehrane pod zavihkom ‘Potek vpisa’.

Imenik lokalov od A do Ž

Na uradni spletni strani lahko najdete tudi seznam info točk za vpis ter seznam lokalov, kjer je omogočeno koriščenje subvencionirane študentske prehrane.

Pa dober tek!

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane