Enakost spolov: fotografski natečaj

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 05.07.2024
  • Zadnja sprememba: 06.07.2024

V društvu Humanitas vabijo k sodelovanju v fotografskem natečaju v sklopu projekta Širimo solidarnost.

Fotografinje in fotografe (profesionalne in amaterske) vabijo k sodelovanju v natečaju za izbiro fotografije na temo ENAKOST SPOLOV. Natečaj poteka v sklopu mednarodnega projekta Širimo solidarnost (SAY), ki ozavešča mlade o aktualnih globalnih izzivih.

Kako lahko sodelujete?

Na izbrano temo pošljite največ dve svoji fotografiji. Ob fotografiji napišite še naslednje podatke: ime fotografa, naslov fotografije in leto, ko je bila fotografija posneta. Fotografije naj ne bodo starejše od 10 let.

Natečaj z zakupom avtorske pravice

Za izbrano (eno)  fotografijo bodo zakupili avtorske pravice za eno leto (1000 eur bruto bruto), pogodbo pa boste podpisali z društvom Humanitas. 

Zmagovalnih šest fotografij bo natisnjenih na razglednicah in jih bodo analizirali dijaki in dijakinje v več sto evropskih šolah. Mladi, ki sodelujejo v projektu, se bodo fotografije naučili analizirati, razvozlati sporočila, skrita v njih, pa tudi druge vizualne materiale, s katerimi so vsak dan obkroženi v sodobni družbi. Nato bodo te razglednice poslali na neznane naslove in upali na odgovor sodržavljanov.

Fotografijo pošljite na barbara@humanitas.si, in sicer najkasneje do 15. julija.

Več informacij lahko najdete na spletni strani društva Humanitas.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane