EURAXESS Roadshow prihaja v Ljubljano

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 29.03.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Razmišljate o mobilni karieri raziskovalca? Bi želeli raziskovalno delo za nekaj časa nadaljevati v tujini – na tuji univerzi, inštitutu, v podjetju? Kaj pa zaposlitev? Štipendija za raziskovalce? Delovna dovoljenja? Vize in dovoljenja za bivanje? Zdravstveno zavarovanje? Kaj nastanitev in moja družina?

Evropska komisija začenja dvomesečno vseevropsko obveščevalno kampanijo, s katero bo preko pobude Euraxess pomagala raziskovalcem pri iskanju poklicnih nasvetov in dela. V okviru turneje Euraxess – Raziskovalci v gibanju, ki bo obiskala 29 evropskih mest v 22 državah, bodo raziskovalcem in vsem, ki jih zanimajo znanstveni poklici, na voljo nasveti o iskanju prostih delovnih mest v okviru portala EURAXESS, in pisanju življenjepisov. V Sloveniji se bo Euraxess ustavil 4. aprila v Ljubljani.

Organizacija turneje v Slovniji poteka v tesnem sodelovanju s Centerom Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS). Kampanja bo na več lokacijah omogočila interaktivna srečanja, kot so delavnice s strokovnjaki, razprave in znanstvene predstavitve.

Euraxess.si
Euraxess na Facebook-u
CMEPIUS

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane