Fotovizije: državni natečaj za najboljše fotozgodbe

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 03.03.2023
  • Zadnja sprememba: 03.03.2023

Znate na izviren in avtorski način ovekovečiti pestrost, dramatičnost in vzdušje dogajanja na odru življenja in mladosti? Prijavite se na foto natečaj …

Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti v ovkriu Festivala mladinske kulture Vizije razpisuje natečaj za najbojlše fotozgodbe.

Festival mladinske kulture Vizije

Festival mladinske kulture Vizije je prostor za predstavitev, srečevanje, druženje in povezovanje mladih ustvarjalcev, ki delajo na področju gledališča in lutk, filma in fotografije. Potekal bo med 19. in 21. majem 2023 v mestu mladih, Novi Gorici.

Tema natečaja: Drama vsakdana

Na državnem natečaju za najboljše fotozgodbe lahko sodelujete dijaki, študentje in mladi odrasli, stari od 15 do 30 let, ki znate na izviren in avtorski način ovekovečiti pestrost, dramatičnost in vzdušje dogajanja na odru življenja in mladosti. Imate idejo?

Cilj natečaja je s ciklom fotografij »povedati« fotozgodbo - za to potrebujete serijo fotografij, ki so medsebojno povezane tako, da vsebinsko oblikujejo pripoved ter so slogovno in tehnično enote. V fotografski serij naj bo od 5 do 7 fotografij, ki jih bo pregledala in ocenila strokovna žirija.

Izbrane serije fotografij bodo natisnjene in predstavljene na razstavi, avtorji pa bodo imeli možnost brezplačne udeležbe na festivalu z bivanjem, prehrano in dvodnevno fotografsko delavnico pod vodstvom priznanega fotografa.

Prijavite se do 20. marca

Prijave potekajo vse do 20.marca. Več informacij o samem natečaju, tematiki in načinu sodelovanja lahko najdete na uradni spletni strani.

Prijavnico pa lahko najdete tule.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane