Hack4Climate: Odpadna hrana

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 13.10.2021
  • Zadnja sprememba: 14.02.2022

V sklopu projekta LIFE IP CARE4CLIMATE bo v soboto, 16. oktobra, in v nedeljo, 17. oktobra, na Ljubljanskem gradu potekal prvi hekaton Hack4Climate.

Ali veste, da je po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije (SURS) v letu 2019 vsak Slovenec zavrgel 67 kg hrane, od tega kar 26 kg še užitne? Več kakor polovico vse odpadne hrane v Sloveniji pa zavržejo prav gospodinjstva.

Ste pripravljeni poiskati rešitev?

Eden od bolj modernih in zagotovo zanimivih načinov iskanja rešitev je hekaton - dogodek, kjer se združujejo inovativni mladi z namenom reševanja določenega izziva in iskanja inovativnih rešitev. Na tem hekatonu vam bodo na voljo strokovnjaki in mentorji iz različnih področij povezanih s hrano.

Izziv in nagrada

Na hekatonu Hack4Climate boste imeli nekaj več kakor 24 ur, da skupaj najdemo inovativne rešitve na področju zmanjšanja odpadne hrane v gospodinjstvih. Prav ta je namreč velika težava in prispeva k okoljskemu odtisu posameznika in gospodinjstva.

Najboljše tri ekipe si bodo prislužile mične nagrade: planetu prijazna “all inclusive” dogodivščina v Sloveniji, nepozabno kulinarično doživetje na Dvoru Jezeršek ali darilni bon za nakup v Lidlu.

Ste za? Več informacij in prijavo najdete na tej povezavi.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane