Hackaton: Prijazna mesta za trajnostno prihodnost

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 28.09.2021
  • Zadnja sprememba: 14.02.2022

Asia-Europe fundation (ASEF) vabi mlade med 18. in 30. letom, da se prijavijo na poletno univerzo ‘Prijazna mesta za trajnostno prihodnost’.

23. poletna univerza ASEF (ASEFSU23) je hackathon za mlade Azijce in Evropejce na temo Prijazna mesta za trajnostno prihodnost. ASEFSU23 povezuje mlade hekerje, oblikovalce, inovatorje, urbaniste in strokovnjake za SDG (sustainable developent goals) iz 51 držav za sodelovanje in razvoj urbanih rešitev v treh najbolj naseljenih državah ASEM: Bangladešu, Indiji in Pakistanu.

Hackathon vključuje tri faze

  1. Pre-hack (11.-29. oktober 2021): razvoj ideje, vključno z opredelitvijo izziva, pridobivanjem znanja in vključenosti zainteresiranih strani
  2. Hackathon (12-14. november 2021): razvoj prototipov z mentorstvom strokovnjakov
  3. Post-hack (do 3 mesece po hackathonu): testiranje prototipov in možnosti izvedbe, vključno z mentorstvom in sodelovanjem s partnerji

Zakaj se splača prijaviti?

Udeleženci boste soustvarjali trajnostno rešitev, imeli priložnost pridobiti nagrado v obliki mentorstva tehničnih podjetij za nadaljno pomoč pri razvoju prototipa rešitve, pridobili znanje s področja trajnostne urbanizacije in certifikate sodelujočih partnerjev projekta. Ter seveda dobili priložnost za mreženje z mednarodnimi soustvarjalci.

Prijave sprejemajo do 29. septembra 2021. Več informacij poiščite na uradni spletni strani.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane