Imaginecup 2013

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 01.02.2013
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Imagine Cup vabi mlade talente, da s svojimi inovativnimi rešitvami sodelujete v največjem in najbolj prestižnem svetovnem študentskem tekmovanju. Do 10. februarja imate čas, se prijavite na www.imaginecup.si in se potegujete za privlačne nagrade.

Imagine Cup je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja na katerem sodelujejo študentje višje in visokošolskih inštitucij iz vsega sveta. Samo v letu 2012 je na lokalnih, regionalnih in svetovnem izboru sodelovalo več kot 450.000 študentov. Študentje sodelujejo v ekipah, ki predstavljajo posamezno fakultetno oziroma skupino fakultet, v obdobju predtekmovanja in finalnega izbora jih spremljata in usmerjata posebej za ta namen izbrana mentorja iz akademije sfere in gospodarstva. Študente se v skladu z dobro prakso spodbuja k multi-disciplinarni sestavi ekipe oziroma k mreženju med fakultetami prav tako pa tudi k povezovanju z gospodarskimi subjekti.

Slovenski izbor Imagine Cup 2013 organizirajo Tovarna podjemov, RC IKT iz Kranja, Tehnološki park Ljubljana in Microsoftov inovacijski center skupaj s številnimi nevladnimi organizacijami in podjetji. Poleg študentov, izobraževalnih in državnih inštitucij smo k sodelovanju pritegniti več uspešnih slovenskih podjetij in posameznikov, ki so projekt Imagine Cup prepoznali kot most za dostop do mladih talentov, idej in promocijo svoje inovativnosti pri reševanju izzivov današnje družbe in gospodarskega razvoja.

Najboljšo ekipo čaka pot na svetovni finale v St. Petersburgu in nagradni sklad v vrednosti več kot 100.000 dolarjev. Študentske skupine lahko sodelujete v treh glavnih kategorijah in treh spletnih izzivih.

Več informacij o tekmovanju in koledar dogodkov najdete na imaginecup.si.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane