Inovativno srečanje mladih iskalcev zaposlitve z delodajalci

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 27.02.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Drugačno in vsebinsko prepričljivo srečanje med 55 mladimi iskalci zaposlitve in devetimi potencialnimi delodajalci je 26. februarja 2014 potekalo v Kristalni palači v Ljubljani. Dogodek "P.R.A.V.I. za vas" so organizirali člani Zaposlitvenega kluba Ljubljana - Rakovnik, namenjen pa je bil spoznavanju delodajalcev in mladih iskalcev zaposlitve skozi reševanje izzivov. Zaposlitveni klubi za mlade iskalce zaposlitve so sicer del projekta Služba me ne išče, ki ga izvaja Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO.

Mladi so v devetih skupinah reševali izzive delodajalcev in na praktičnih primerih dokazovali svoja znanja in kompetence, delodajalci pa so imeli priložnost za odkrivanje novih talentov. Dogodka se je udeležilo 55 visoko izobraženih mladih z različnih strokovnih področij in devet predstavnikov uspešnih slovenskih podjetij (Addeco H.R., Collegium Mondial Travel, Energetika.net, IBM Slovenija, Innovatif, National Geographic Slovenija, O.K. Consulting, Kompas MTS in Zavod mladi podjetnik).

Dogodek je pohvalil tudi urednik fotografije v reviji National Geographic Slovenija Arne Hodalič, ki je dejal, da podpira srečanja, kjer se izmenjujejo inovativne ideje mladih in izkušnje ljudi iz prakse: "Za v bodoče predlagam celodnevne podobne delavnice, kjer bi več časa lahko namenili reševanju in izmenjavi idej ter kroženju med omizji."

Organizatorji dogodka se zahvaljujejo blagovni znamki ORTO in podjetjem SportForum Slovenija, Eurotrade, Skupina Žito, Pigo, slaščičarna Zvezda in Droga Kolinska, ki so podprli dogodek P.R.A.V.I. za vas.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane