Izkoristi poletje pred 1. študijskim dnem

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 20.06.2023
  • Zadnja sprememba: 20.06.2023

Če vas oktobra čaka prvi prestop fakultetnega praga, lahko tule najdete nekaj idej, kako izkoristiti ali pa užiti svoje ‘podaljšano’ poletje.

Pred prvim letnikom faksa lahko bodoči študentje svoje najdaljše poletje do sedaj izkoristite na različne načine – z delom, izobraževanjem, potovanji ali preporstim mirnim uživanjem. Kaj se vam zdi najbolj smiselno?

Delo ali praksa

Poiščite zaposlitev ali opravite prakso v podjetju ali organizaciji, ki je povezana s področjem študija. To vam bo omogočilo pridobivanje praktičnih izkušenj, spoznavanje industrije ter razvoj veščin, ki so pomembne za vaš študij in kariero.

Prostovoljno delo

Poletje izkoristite za prostovoljno delo v dobrodelnih ali pa nevladnih organizacijah. To bo pomagalo pri razvoju empatije, družbeno odgovornega ravnanja ter pridobivanju izkušenj, ki niso neposredno povezane s študijem.

Potovanja

Poletje je odličen čas za potovanje in raziskovanje novih krajev. Načrtujte izlete na domače ali tuje destinacije, spoznavajte različne kulture, tradicije in ljudi. Potovanja so tudi odlična priložnost za osebno rast in razširitev obzorij. ter seveda sklepanje novih (mednarodnih) poznanstev.

Samostojno učenje

Dovolj časa je tudi za samostojno učenje in pripravo na prihajajoče študijsko leto. Lahko preberete knjige ali članke, poslušate spletna predavanja ali pa se udeležite spletnih tečajev, ki so povezani s področjem študija.

Uživanje in sprostitev

Poletje je seveda tudi čas za sprostitev in uživanje. Prosti čas izkoristite za hobije, športne aktivnosti, druženje s prijatelji in družino. Pomembno je, da si odpočijete in napolnite z energijo pred začetkom študijskega leta.

Vsekakor pa omenjene dejavnosti niso izključujoče. Časa je dovolj, da lahko v treh mesecih preizkusite prav vse iz zgornjega seznama. Uživajte!

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane