Karierni centri soustvarjajo vašo prihodnost

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 31.01.2023
  • Zadnja sprememba: 31.01.2023

Na Univerzi na Primorskem bodo z razvojem že obstoječega kariernega centra še zboljšali odzivnosti izobraževalnega sistema za potrebe trga dela.

Univerza na Primorskem (UP) je bila namreč uspešna na javnem razpisu »Krepitev vloge kariernih centrov v celostni obravnavi študentov”, v okviru katerega bodo spodbujali celovito visokokakovostno karierno orientacijo skozi celoten študijski proces.

Tako bodo nad študenti bdeli od vpisa do zaposlitve ter pomagali usklajevati pridobljena znanja študentov s potrebami na trgu dela. Poseben poudarek bo tudi na spodbujanju prilagojenih oblik pomoči posebnim skupinam študentov.

Nadgradnja podpore

KC UP uporabnikom že sedaj ponuja celostni program vodenja osebne kariere, ki obsega poglobljeno in informativno karierno svetovanje, Karierno košarico in možnosti vključevanja v različne aktivnosti iz ponudbe vseživljenjskega učenja na UP ter aktivnosti, namenjene spoznavanju delovnih okolij in navezovanju stikov s potencialnimi delodajalci.

V okviru projekta pa bo že obstoječi program odslej v večji meri prilagojen tudi najbolj ranljivih skupinam dijakov, študentov in diplomantov. 

Dijaki, študenti in diplomanti ste vabljeni brezplačnim aktivnostim

Poleg svetovanj in delavnic, ki so ponujene na KC UP v okviru programa Karierne košarice, vam je ponujena tudi možnosti vključevanja v Svetovalnico, ki ima poseben poudarek na študentih iz posebnih skupin, saj nudi možnost individualne pomoči in podpore posameznikom, ki potrebujejo podporo pri usklajevanju študija z drugimi življenjskimi okoliščinami.

Več informacij poiščite na uradni spletni strani.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane