Kolegice nove zaposlitvene priložnosti ustvarjamo skupaj

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 26.09.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Mlade ženske, iskalke prve zaposlitve, se na trgu dela srečujejo še z večjimi ovirami, kakor mladi moški, zato so na Zavodu Nefiks osnovali projekt Kolegice. Namen le tega je povezati mlade iskalke prve zaposlitve z že uveljavljenimi kolegicami. Mentorstvo uveljavljenih žensk mladim posameznicam omogoči enkratno priložnost "vpogleda" v določen poklic, prav tako pa tudi širitev ustrezne socialne mreže in možnosti pridobivanja konkretnega in ustreznega znanja za zaposlitev na željenem področju.

Klub kolegice, ki se v sezoni 2014/15 izvaja že tretjič, se bo prvih šest tednov od oktobra do novembra srečeval tedensko, v Ljubljani, ob sredah, predvidoma ob 17h nato pa mesečno, do junija 2015. Na srečanjih bodo dekleta medsebojno delila spoznanja in informacije, ki jih bodo pridobile od mentoric. Prav tako bodo načrtovala skupne dogodke, s katerimi bi lahko še bolj spodbudila lastno zaposljivost in zaposljivost drugih mladih žensk. Projekt je ob enem možnost po drugi strani pa tudi spodbuda, da se mlade ženske, ki vstopajo na trg dela povežejo s svojimi že uveljavljenimi kolegicami, ki jih na neformalen način seznanijo s področjem na katerem želijo delovati.

Dosedanje izkušnje vključenih so raznolike, mlade kolegice pa si skupaj s svojimi mentoricami zastavljajo različne karierno zaposlitvene cilje, ki bi jih naj v roku enega leta tudi dosegle. Projekt je poln uspešnih zgodb, njegov potencial pa so prepoznali na Združenju Manager Slovenije in na Uradu za mladino Mestne občine Ljubljana, ki projekt Kolegice tudi podpirata.

Vse zainteresirane iskalke prve zaposlitve se lahko k sodelovanju prijavijo do 3. oktobra 2014, na portalu talentiran.si.

Več informacij na talentiran.si in na Facebook-u.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane