MAGISTRSKI ŠTUDIJ NA FAKULTETI ZA UPRAVO!

  • Avtor: Podpora EKSA
  • Objavljeno: 21.03.2023
  • Zadnja sprememba: 03.04.2023
  • sponzorirana objava

Magistrski študijski programi Management v upravi  in Uprava - upravljanje javnega sektorja na Fakulteti za upravo sta odlična izbira za vse, ki jih zanima javna uprava, njen razvoj ter delovanje.

Magistrski študijski program Management v upravi  nudi znanja iz upravno-pravnega, organizacijskega, ekonomskega, informacijskega in menedžerskega področja ter področja človeških virov v upravi.  Program nadgrajuje in poglabljala znanja in sposobnosti pridobljene na prvi stopnji študija. Študijski program je na Fakulteti za upravo zasnovan kot druga stopnja upravnega študija oziroma kot nadgradnja triletnih študijskih programov Uprava na prvi stopnji. Program nudi temeljna znanja povezana z menedžmentom in obvladovanjem organizacije, poslovanjem javne uprave ter institucij Evropske unije. Nadgrajuje znanja s področja uvajanja tržnih kriterijev delovanja javnega sektorja glede na politike in prakse, analizira vprašanja proračunskega financiranja in oblike privatizacije ter jih primerja z različnimi rešitvami financiranja v drugih tržnih ekonomijah. Pridobljene splošne in predmetno specifične kompetence magistrantom omogočajo vodenje najzahtevnejših projektov in opravljanje najzahtevnejših strokovnih in vodstvenih del v javnem sektorju v 1. kariernem razredu na ravni svetovalcev, sekretarjev, generalnih sekretarjev, vodij in direktorjev služb, direktorjev in menedžerjev v javnih ustanovah in gospodarskih družbah, ki poslujejo z javnim sektorjem. Program je zasnovan kot podlaga za nadaljnji študij uprave, organizacije in poslovanja na 3. stopnji.

Magistrski študijski program Uprava – upravljanje javnega sektorja sledi modernim razvojnim trendom upravnih sistemov, kjer študent pridobi vsa potrebna teoretična znanja iz medsebojno tesno povezanih področij (upravno-pravno, ekonomsko, organizacijsko in informacijsko) delovanja uprave in tako nadgradi in poglobi upravna znanja in sposobnosti, pridobljene na dodiplomskem študiju. Prvi slovenski študijski program s področja uprave, ki je pridobil prestižno mednarodno akreditacijo EAPPA (European Association for Public Administration Accreditation) in je vključen tudi v mrežo EMPA (European Master of Public Administration Consortium), ki povezuje vodilne evropske fakultete s področja magistrskih programov javne uprave.

Naročnik objave: FU UL

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane