Mesec sociale in zdravstva v Ljubljani

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 05.04.2015
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani aprila pripravlja že 11. tradicionalni Mesec sociale in zdravstva. Tekom meseca se bo odvilo 10 brezplačnih projektov dobrodelne, okoljevarstvene, športne, zdravstvene in zabavne narave, katerih namen je opozarjati, izobraževati in aktivirati študente v zvezi s problematikami s področja sociale in zdravstva.

Pričel se je 1. aprila na Ekonomski fakulteti z javno tribuno na temo socialnega podjetništva, kjer so bile predstavljene zaposlitvene možnosti, ki jih ponujata socialno podjetništvo in zadružništvo pri reševanju problematike brezposelnosti mladih.

V tednu od 6. do 12. aprila bo v sodelovanju z zavodom Študentska menza potekal Teden zdrave prehrane, v okviru katerega se bo 7. aprila v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije v sklopu projekta Jem zdravo. Študiram s polno paro! po fakultetah delilo zdrave prigrizke in nasvete o zdravi prehrani.

Drugi in tretji teden se bosta odvili še dve javni tribuni:

  • 8. aprila na Fakulteti za družbene vede tribuna o problematiki prekarnega dela z naslovom Novodobno suženjstvo
  • 15. aprila v Cankarjevem domu tribuna na temo problematike prohibicije konoplje.

V sklopu projekta bodo potekali tudi krvodajalska akcija Častim ½ litra, pohod na Šmarno goro in projekt Misli na srce, ki poudarja pomen zdrave prehrane in gibanja kot preventive pred srčno-žilnimi boleznimi.

Mesec sociale in zdravstva se bo zaključil 22. aprila s tradicionalnim dogodkom Marihuana marš, ki se bo odvijal na Kongresnem trgu. Na njem se bo opozarjalo na neustrezno zakonsko ureditev na področju prepovedanih drog ter izobraževalo udeležence o konoplji kot rastlini, njeni uporabi in o programih, povezanih s problematiko zlorabe drog, ki jih izvajajo nevladne organizacije.

Več pa na Facebook strani.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane