Nova sezona zaposlitvenih klubov 'Služba me ne išče'

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 15.11.2013
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Zavod Nefiks bo ob podpori znamke ORTO nadaljeval s projektom Služba me ne išče, s katerim mladim med 18 in 30 letom prek zaposlitvenih klubov pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. Projekt je bil v lanski sezoni zelo uspešen, saj je do dela pa pomagal kar šestnajstim mladim.

Prvi zaposlitveni klub v novi sezoni se je že začel v Gornji Radgoni, v naslednjih dneh bodo sledili še zaposlitveni klubi v Ljubljani, Mariboru in v Zagorju ob Savi, skupen klub pa bo deloval v Vojniku in Šentjurju.

Letošnji program uvaja novost – vsak udeleženec zaposlitvenega kluba bo imel svojega osebnega mentorja. Poudarek bo torej na individualnem delu udeležencev z mentorji, skozi katerega se bodo udeleženci naučili, kako napisati dober življenjepis, kako se učinkovito predstaviti bodočim delodajalcem in kako dobro izpeljati zaposlitveni razgovor. Vsak udeleženec kluba bo skupaj z mentorjem pripravil tudi svoj osebni zaposlitveni načrt. Ključna vloga mentorjev je spodbujanje udeležencev pri uresničevanju zaposlitvenih ciljev. Zaposlitveni klubi bodo mladim odprli vrata do več slovenskih podjetij, kjer se bodo srečali s kadrovskimi strokovnjaki in drugimi zaposlenimi ter si tako razširili svojo socialno mrežo.

Projekt je zavod Nefiks prvič izvedel lani s pomočjo sredstev, zbranih na dobrodelnem 11. Žuru z razlogom. Zaradi uspešnih rezultatov in dobrega odziva med mladimi se projekt ob podpori znamke ORTO nadaljuje.

Več o projektu na talentiran.si in na Facebook-u.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane