Novosti na področju izobraževanja v letu 2020/2021

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 30.09.2020
  • Zadnja sprememba: 30.09.2020

Z jutrišnjim dnem se začne novo študijsko leto za vse študente in študentke. Visokošolski in višješolski zavodi so sprejeli končne ukrepe, ki pa trenutno ne dopuščajo vseh predavanj v živo.  V kolikor bo mogoče zagotoviti varnostno razdaljo 1,5 metra, bodo predavanja na posameznih fakultetah potekala v živo. Profesorji in študenti bodo morali nositi maske. V primeru, da fakulteta ne more zagotoviti varnosti po priporočilih NIJZ, bodo predavanja potekala preko spleta.

Institucije so del finančnih sredstev že namenila za zaščitna sredstva in novo informacijsko-komunikacijsko tehnologijo.  Kljub novi tehnologiji pa nekateri profesorji niso vešči uporab digitalnih orodij, kar vpliva na kakovost študija. Vodstvo Mladinskega sveta Slovenije pa opozarja, da pomanjkanje stika med sošolci in profesorji negativno vpliva na študente, ki so posledično pod večjim stresom. 

Ker predavanja v večini primerov potekajo online ali pa v kombinaciji s predavanji v živo, je veliko število študentov prekinilo najemniške pogodbe. Študentski domovi v letošnjem šolskem letu obratujejo normalno, vendar so študentje primorani nositi maske v skupnih prostorih. Mladi opozarjajo, da v primeru poslabšanja situacije zahtevajo pravočasne in življenjske ukrepe, ki se tičejo bivanja v študentskih domovih.

Vsem študentom želimo uspešno študijsko leto in držimo pesti, da poglavje s covid-19 čim prej zaključimo!

 

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane