Novosti na področju izobraževanja v študijskem letu 2019/2020

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 03.04.2020
  • Zadnja sprememba: 08.04.2020

Izredne razmere so spremenile izvajanje izobraževanja osnovnih, srednjih šol ter višjih in visokošolskih izobraževalnih ustanov. Ker se situacija glede virusa ves čas spreminja, tudi odločitve glede izobraževanja niso dokončne. Spodaj so zbrane vse aktualne informacije za študente na področju izobraževanja v študijskem letu 2019/2020.

SPREMEMBE IN UKREPI VLADE

Študenti višješolskega in visokošolskega študija, ki zaradi izrednih razmer ne bodo redno in v roku opravili študijskih obveznosti, bodo pridobili pravico do podaljšanja statusa v naslednje študijsko leto. Poleg tega je vlada sprejela dodaten ukrep za pomoč rednim študentom s stalnim bivališčem v Sloveniji, ki bodo do 30. aprila prejeli krizni dodatek v višini 150 evrov.

Študentom, ki so morali predčasno prekiniti izmenjavo v okviru Erasmus+, ne bo potrebno vračati štipendije, če bodo opravili vse študijske obveznosti na daljavo. Študenti, ki so bili primorani k prekinitvi izmenjave, bo matična fakulteta krila tudi stroške nepričakovane situacije zaradi višje sile (nepredviden let, vnaprej plačana najemnina itd.).

Univerza v Ljubljani je sprejela sklep, da se študij na daljavo nadaljuje še vsaj do četrtka, 30 aprila 2020 oziroma do preklica tega sklepa.

 

IZPOSOJA ŠTUDIJSKEGA GRADIVA PREKO POŠTE

Zaradi povpraševanja po študijskem gradivu je Mestna knjižnica Ljubljana iz zbirke Knjižnice Otona Župančiča omogočila izposojo (do 5  naslovov) študijske literature in leposlovja, ki je del učnega načrta.
Preko spletnega kataloga lahko preveriš razpoložljivost gradiv in skupaj z vsemi potrebnimi informacijami pišeš na koz@mklj.si. Cena dostave pošiljk se bo obračuna po ceniku Pošte Slovenije, znesek pa je potrebno poravnati preko storitve e-plačil UJP. Izposojeno gradivo bo možno vrniti, ko bodo knjižnice zopet odprte. Več informacij najdeš na spletni strani MKLJ.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane