Odprte so prijave na CEEPUS program za študijske izmenjave 2023/2024

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 26.05.2023
  • Zadnja sprememba: 26.05.2023

Program za študijske izmenjave študentov in profesorjev je odprl platformo za prijavo izmenjav za akademsko leto 2023/24.

CEEPUS – Central European Exchange Program for University Studies, je regionalni program, ki je pričel delovati marca 1995. Cilj programa je vzpostaviti in spodbujati mobilnosti študentov in profesorjev med sodelujočimi državami ter izkoristiti akademske povezave in možnosti za oblikovanje skupnih študijskih programov.

Izberi svojo mrežo in svojo državo

CEEPUS deluje na osnovi mrež, ki jih ustanovijo univerza, fakulteta ali njihovi oddelki za določena področja.

V programu CEEPUS sodelujejo visokošolske institucije iz naslednjih držav: Albanija, Avstrija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Češka, Črna gora, Hrvaška, Kosovo, Madžarska, Severna Makedonija, Moldavija, Poljska, Romunija, Slovaška, Slovenija in Srbija.

Možnost dodelitve štipendije

Študenti in profesorji lahko kandidirate za štipendijo znotraj mreže, v katero je vaša institucija vključena, t. i. Network Mobility in katerih institucija ne sodeluje v mrežah CEEPUS t. i. Freemover Mobility. Štipendijo CEEPUS dodeljuje država prejemnica in vključuje štipendijo, namestitev in zdravstveno varstvo ter zagotavlja oprostitev šolnine. Potni stroški za profesorje niso financirani, za študente pa so delno financirani.

Prijava za zimski semester do 15. junija

Študentje morate imeti končana dva semestra študija, biti redno vpisani na visokošolsko institucijo v eni izmed držav CEEPUS ter imeti podporo koordinatorja posamezne mreže na matični instituciji.

Prijave za zimski semester sprejemajo do 15. junija, za letni pa do 30. oktobra.

Natančne pogoje za prijavo in informacije o postopkih lahko najdete na uradni strani CMEPIUS – centra Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane