Poklici prihodnosti na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo UL

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 10.02.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Ste že izbrali svoj poklic? Če vas mika atraktiven študij, poln zanimivih nalog in navdihujočih izzivov, imamo odgovor za vas. Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo ponuja interaktivno učno okolje, zagotavlja pa pestro in zanimivo delo.

Študentje fakultete gradijo svojo prihodnost, po končanem študiju pa jih čaka konstruktivno sodelovanje pri iskanju odgovorov na izzive, katerim je podvržen svet. Gradbeništvo, okoljsko gradbeništvo in geodezija skozi celotno zgodovino človeštva premikajo meje znanega, prihodnost pa prinaša trajnostne izzive na zemlji in nove v vesolju. Bodoče diplomante, magistre in doktorje znanosti s področij gradbeništva, okoljskega gradbeništva, geodezije ter načrtovanja in urejanja prostora čaka torej zanimiva prihodnost z družbeno odgovornimi poklici inženirjev.

Na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo bodo zato na informativnih dnevih v petek, 14. februarja ob 10. in 15. uri in v soboto, 15. februarja ob 10. uri, dijakom predstavili poklice, ki so sestavni del prihodnosti. Poleg potrebnih informacij o petih prvostopenjskih študijskih programih in vpisnih pogojih bodo bodočim študentom pokazali, kaj vse sodi na študijska področja na njihovi fakulteti.

Prikazali bodo različne eksperimente (potresni mizi, model podtalnice, model premeščanja rečnih sedimentov, simulacija dnevne svetlobe v stavbah, laserski skaner). Ogledali si bodo laboratorije, simulacije prometnega toka in geodetske inštrumente po posameznih smereh. Obiskali bodo tudi knjižnico in streho fakultete.

Ker je prihodnost treba še zgraditi, so dijaki vabljeni na informativna dneva Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, kjer bodo skupaj pokukali v svet gradbeništva, geodezije in okoljskega gradbeništva ter postavili temelje prihodnosti.

Več na fgg.uni-lj.si

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane