Pregled meseca: avgust

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 29.08.2022
  • Zadnja sprememba: 29.08.2022

V tem mesecu so se zvrstili pomembni datumi in dogodki. Ste ujeli vse? Preverite!

Zaključek 2. prijavnega roka

Od 19. do 23. avgusta 2022 je bil odprt drugi prijavni rok za oddajo prijave na še prosta vpisna mesta za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2022/23.

Štipendije za študente pedagoških študijskih programov

Študentke in študentje pedagoških poklicev ste se lahko do 19. avgusta 2022 prijavijo na Javni razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov s področja naravoslovja in tehnike v študijskem letu 2022/23.

Subvencionirano bivanje študentov

16. avgust 2022 je bil rok za oddajo prošnje za podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov in hkrati rok za oddajo prošnje za sprejem za študente, ki želijo biti uvrščeni na prvo prednostno listo.

Pomanjkanje postelj v študentskih domovih

V ljubljanskih študentskih domovih se je za bivanje v prihajajočem študijskem letu prijavilo 2000 več študentov od razpoložljivih postelj. Medtem bodo v Mariboru s pripojitvijo Dijaškega doma Maribor Študentski domovi Univerze v Mariboru pridobili dodatnih 232 ležišč.

Erasmus+

Evropska komisija je začela z evalvacijo programa Erasmus+ in vabi posameznike, javne organe, organizacije, podjetja, sindikate idr. k predložitvi mnenja o tem, ali program Erasmus+ deluje, kot je predvideno v pravnih podlagah.

Vse informacije povezane s študijem lahko najdete na našem portalu, pomembne datume pa v rokovnikih (dodiplomski, podiplomski, višješolski).

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane