Prijava za vpis na fakultete in visoke strokovne šole

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 14.02.2022
  • Zadnja sprememba: 14.02.2022

Še en dan nas loči od pričetka vpisa v 1. letnik!

Prvi prijavni rok za vpis v 1. letnik za Slovence in državljane držav članic Evropske unije ter Slovence brez slovenskega državljanstva bo potekal od 15. februarja do 18. marca 2022.

Kako se prijavite za vpis?

Prijava za vpis na javne in zasebne visokošolske zavode (fakultete, visoke strokovne šole, akademije) v dodiplomske in podiplomske študijske programe poteka elektronsko na spletnem portalu eVŠ .

Pred začetkom izpolnjevanja prijave v razpisu za vpis preverite, ali izpolnjujete pogoje za vpis na želeni študijski program in katera merila se upošteva v primeru omejitve vpisa. Izračunajte tudi svoje točke!

3 želje v pravem vrstnem redu!

V prijavi lahko napišete največ tri želene študijske programe, pri čemer je pomemben vrstni red. Na spletnih straneh vpisnih služb so dostopni tudi podrobni statistični podatki o značilnostih vpisa na želeni študijski program v zadnjih letih.

Kako naprej?

Vsi kandidati boste do 5. aprila 2022 obveščeni o stanju prve prijave in morebitni omejitvi vpisa. Nadaljne korake in pomembne datume lahko najdete v našem vpisnem rokovniku.lika widget

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane