Projekt Služba me ne išče

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 28.01.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Druga generacija zaposlitvenih klubov projekta Služba me ne išče, ki se ob podpori blagovne znamke ORTO izvaja pod okriljem Zavoda Nefiks v več slovenskih mestih, je v polnem delovnem pogonu. Udeleženci v skupinah z izvajanjem različnih dejavnosti iščejo in ustvarjajo zaposlitvene priložnosti, nekateri celo v tujini. Pod vodstvom mentorjev tako pridobivajo nove veščine pri načrtovanju kariernih poti in spoznavajo potencialne delodajalce.

V Mariboru so pri tem ubrali inovativen pristop in se lotili priprave CV-jev v obliki video posnetkov. V Ljubljani so mladi organizirali podrobno razdelano zaposlitveno delavnico s kadrovsko agencijo Adecco H.R. d.o.o., toplo pa so jih sprejeli v medijski hiši PRO PLUS, kjer so jim predstavili delo in delovno okolje novinarjev.
V Zagorju so izjemen odziv doživeli Karierni zmenki, ki se jih je udeležilo 25 iskalcev zaposlitve in sedem uspešnih podjetij, med drugim iz Si.mobila d.d., Steklarne Hrastnik d.d. in Studia Moderna. Ekipa iz Gornje Radgone se je v sklopu podjetniške aktivnosti, ki jo mora izvesti vsak klub, pogumno odpravila v sosednjo Avstrijo in na božičnem sejmu obiskovalcem prodajala domača peciva.
Za mlade pa je izjemno koristna izkušnja tudi možnost opravljanja prakse v poslovalnicah Si.mobila, ki so jo dobili najbolj prizadevni udeleženci zaposlitvenih klubov.

Štiri udeleženke letošnjih zaposlitvenih klubov so že našle delo, medtem je znotraj projekta Služba me ne išče 2012/2013 delo dobilo kar 16 mladih.

Več na Talentiran.si

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane