Razpis 'Podjetno v svet podjetništva 2014'

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 31.10.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Podjetno v svet podjetništva (PVSP) je inovativni in nadstandardni model podjetniškega izobraževanja, ki omogoča udeležencem, da v spodbudnem okolju razvijejo svojo podjetniško idejo in si pridobijo znanja ter veščine, potrebne za njeno uresničitev. Ponuja odgovor na visoko brezposelnost med mladimi, hkrati pa pospešuje ustvarjanje novih podjetij in delovnih mest. Njegovo izvajanje finančno omogočata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

PVSP je odlična priložnost za mlade in izobražene, ki si želijo v kar največji meri sami oblikovati svojo poklicno pot in delovno okolje. Mentorski sistem jim nudi podporo in stalno pomoč pri oblikovanju in razvijanju njihove podjetniške ideje v uspešno podjetje, spremljajoči izobraževalni program pa poskrbi za številna znanja in veščine, ki jih potrebuje podjetnik pri svojem delu. Udeleženci podpišejo pogodbo o zaposlitvi za določen čas štirih mesecev, ko z individualnim in skupinskim delom razvijajo svojo idejo. Izvajalci pa poskrbijo za prostorske in druge pogoje za nemoteno delo ter za ustrezne mentorje in strokovne predavatelje.

V projekt je vključenih dvanajst regionalnih razvojnih agencij, ki vsaka v svoji regiji skrbijo za pripravo razpisa, izbor kandidatov, izvajanje programa in tudi spremljanje njihovih karier po zaključku usposabljanja.

Več informacij na PVSP.si in Facebook-u

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane