Simbioza tokrat združije z gibanjem

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 20.08.2014
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Simbioza se letos z delavnic računalniškega opismenjevanja preusmerja na gibanje. Potem ko je prejšnja leta dodobra razmigala možganske celice starejših ter jih obogatila z računalniškim znanjem, se bo to pot posvetila še fizični rekreaciji ter mlade in modre povezala z gibanjem preko akcije Simbioza giba.

Simbioza giba Odprte so že prijave za vse ponudnike športnih programov, ki so pripravljeni odpreti vrata svojih športnih objektov v 3. tednu oktobra. Prav tako k sodelovanju vabijo tudi lokalne in regionalne koordinatorje ter prostovoljce.

V tednu od 13. do 19. oktobra želi Simbioza giba starejšim ponuditi možnost, da spoznajo nove športe in se udeležijo različnih vadb vsak dan med 10.00 in 11.00 ter med 17.00 in 18.00. V ta namen pozivajo vse ponudnike športnih objektov, da se pridružijo projektu ter s svojimi aktivnostmi in strokovnim kadrom skupaj z organizatorji spodbujajo aktivno preživljanje prostega časa in medgeneracijsko povezovanje.

Osrednji namen akcije je omogočiti starejšim pozitivno izkušnjo gibanja in spoznavanja novih športov, združevati generacije, krepiti samozavest, osveščati o zdravem načinu življenja ter motivirati za nadaljnje gibanje.

Organizatorji odprtih rok sprejemajo vse, ki bi se odzvali kot lokalni in regionalni koordinatorji, saj so ključnega pomena za nemoten potek aktivnosti v posameznih krajih oziroma regijah. Več o njihovih nalogah in samem projektu lahko najdete na Simbiozini uradni spletni strani, pišete na lokacijesimbioza@simbioza.eu ali pa pokličete na 040 610 046 (Miha Žabkar).

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane