Spremembe pri vpisu v študijske programe

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 03.01.2013
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

S študijskim letom 2013/2014 se obetajo spremembe pri načinu vpisa v vse študijske programe - visokošolske, univerzitetne, magistrske, doktorske in višješolske. Ukinja se pisna prijava z obrazcem po pošti, možna bo le še elektronska prijava.

Za vpis v visokošolske, univerzitetne, magistrske in doktorske programe bo elektronska prijava na voljo na spletnem portalu eVŠ. Možna bosta dva načina, z uporabniškim imenom in geslom ali z digitalnim potrdilom.
Pri prvem bo elektronsko izpolnjeno prijavo še vedno potrebno natisniti, podpisati in poslati po pošti. Ob prijavi z digitalnim potrdilom pa bo mogoče prijavo elektronsko podpisati in se tako izogniti tiskanju, podpisovanju in pošiljanju po pošti.
Z digitalnim potrdilom bo zelo poenostavljeno tudi spreminjanje že poslane prijave, saj ponovno tiskanje, podpisovanje in pošiljanje spremenjene prijave ne bo potrebno.

Za vpis v višješolske programe pa bo elektronska prijava na voljo na spletni strani Visokošolske prijavne službe. Elektronsko izpolnjeno prijavnico bo potrebno natisniti, podpisati in prijavni službi poslati po pošti.

Več informacij bo znanih ob izzidu obeh razpisov za vpis konec januarja in v začetku septembra!

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane