Sproščanje ukrepov: odpiranje visokošolskih zavodov in študentskih domov

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 23.04.2021
  • Zadnja sprememba: 14.02.2022

Vlada Republike Slovenije je sporočila, da se z načrtnim sproščanjem, v ponedeljek, 26. aprila 2021, odpirajo visokošolski zavodi in študentski domovi. V prvi vrsti je šolanje v živo namenjeno tistemu delu študijskega procesa, ki se težko izvaja na daljavo. V to sodijo laboratorijske vaje, seminarji, terenske vaje, delo v simulatorjih, delo v studiu in ateljejih, idr. 

Še vedno je razglašena epidemija, kar pomeni, da je potrebno upoštevati priporočila NIJZ. Zadostna razdalja, zaščitne maske, prezračevanje so glavna vodila za šolanje v živo. Kljub sproščanju ukrepov pa vlada priporoča izvajanje hibridnega modela, ki je kombinacija študija v živo in na daljavo. 

Tedensko testiranje je obvezno za zaposlene, priporočljivo pa je tudi za študente. S prihodnjim tednom se odpirajo tudi študentski domovi. Še ena spodbudna novica pa je tudi, da bo s ponedeljkom, 26. aprila 2021, dovoljena tudi športna vadba v vadbenih skupinah do 10 vadečih v zunanjih ali notranjih prostorih.

Vse ostale pomembne informacije o šolanju boste študenti prejeli preko svojih matičnih fakultet in od študentskih domov. Pa ne pozabite se tudi malo razmigati! :)

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane