Štipendije skladov Kerže za glasbeni študij

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 30.10.2023
  • Zadnja sprememba: 30.10.2023

Akademija za glasbo Thornton (Thornton School of Music) na Univerzi Južna Kalifornija (University of Southern California - USC) v Los Angelesu nudi možnost štipendij za slovenske študente.

Štipendije za glasbeno izobraževanje

Sredstva za štipendije (načeloma šolnina in stroški bivanja) so na voljo iz dveh skladov in sicer:

  1. Sklad Therese Kerze Cheyovich Endowment Fund je namenjen v prvi vrsti dodiplomskim in podiplomskim slovenskim študentom klasične glasbe (stopenj BA, MA, ter doktorskim študentom in študentom specializacije – t.i. certificate) in sicer primarno študentom čela, kot glavnega inštrumenta.
  2. Sklad Frank Kerze and Florence Kerze - Dunphy Scholarship Fund for the Study of Music je primarno namenjen slovenskim podiplomskim študentom glasbenih predmetov (magistrskim študentom, doktorskim študentom in študentom specialističnega študija – t.i. certificate).

Oba sklada sta bila ustanovljena na željo slovenske izseljenske družine Kerže v ZDA. Člani družine so del sredstev iz svoje zapuščine namenili slovenskim študentom za glasbeno izobraževanje na Univerzi Južna Kalifornija.

Prijavite se na izbrani študij glasbe

Seznam študijev, pogoji in obrazec za prijavo najdete tukaj. Študentje, ki prihajajo izven ZDA, morajo izpolnjevati še pogoje, ki jih najdete tukaj.

Strošek prijave znaša 85 USD za dodiplomske ter 90 USD za podiplomske. Dodati pa je potrebno še 20 USD za posnetek.

Več informacij lahko najdete na strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in pokojninskega sklada RS.

 

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane