Subvencionirane dijaške in študentske vozovnice za javni prevoz

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 27.08.2021
  • Zadnja sprememba: 27.08.2021

V tem šolskem letu dijake in študente čakajo novosti na področju javnega potniškega prometa: od načina nakupa pa vse do subvencij in potovalnih relacij.

V sredo 25. avgusta se je začela prodaja subvencioniranih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa (IJPP). Nakup je v celoti digitaliziran, poenostavljen, uporabniku prijazen ter sedaj omogoča, da namesto čakanja v vrsti, prihranite svoj čas ter nakup opravite iz domačega naslonjača.

Nespremenjena cena, večje ugodnosti

Cena subvencioniranih vozovnic bo ostala enaka, in sicer 25€ za mesečno vozovnico in 200€ za letno vozovnico. Registrirani športniki pa bodo imeli na voljo še cenejše vozovnice, saj bodo njihove mesečne vozovnice na voljo le za 20€, letne pa za 160€. Veljavnost letnih vozovnic bo 12 mesecev, ne le za šolsko leto, kot je veljalo doslej.

Kot je pojasnil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec pa so sprejeli tudi pomembno spremembo za relacije. “Upravičenci do subvencioniranih vozovnic bodo od 1. septembra imeli na voljo mesečno ali letno vozovnico Slovenija. Tako kot do zdaj jim bo omogočila potovanja od doma do šole, poleg tega pa bodo v prostem času lahko brez omejitev potovali na vseh relacijah medkrajevnega javnega prevoza potnikov v Sloveniji."

Torej: hitreje, ugodno in dlje. Sliši se super! Boste izkoristili priložnost ali raje potujete drugače?

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane