Svet bo tekel za tiste, ki tega ne zmorejo

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 12.11.2013
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Maja naslednje leto bo potekalo eno največjih globalnih tekaških tekmovanj do sedaj, to je Wings for Life World Run. Tisoče tekačev bo 4. maja 2014 ob 12.00 startalo po našem času s štirideset različnih lokacij na petih kontinentih. Ciljna črta teka ne bo statična, temveč bo lovila tekmovalce z zasledovalnim vozilom. Tako bo zmagal tisti, ki bo pretekel najdlje.

Tekmovanje Wings for Life World Run je nov koncept tekmovanja namenjen vsem športnikom, pa naj bodo amaterji oziroma poklicni športniki. Udeležila se ga bodo številni znani športiki širom po svetu, ki so se prostovoljno javili za ambasadorje dogodka. Svoje ambasadorje imamo tudi Slovenci. To so Dušan Mravlje, Roman Kejžar, Jure Košir in Matej Markovič, ki bodo prostovoljno pomagali pri pobudi in posledično zbiranju sredstev za fundacijo Wings for Life. Številne je motiviralo dejstvo, da bodo startnine dogodka namenjene fundaciji, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače in katere napredki v raziskavah so odvisni v veliki meri od zasebnih pobud.

Vsako leto 130.000 ljudi utrpi poškodbo hrbtenjače, ki ji sledi paraliza, katere glavni vzrok so prometne nesreče. Kot pravi Dušan Mravlje smo ljudje, ki tečemo, kolesarimo ali se ukvarjamo s katerikolim drugim športom priviligirani in se tega ne zavedamo dokler nas usoda ne posede v voziček. Zato tako svetovni kot slovenski ambasadorji apelirajo na vse tiste, ki lahko tečejo, da se prijavijo na tek in se mu pridružijo ter tako pomagajo vsem tistim, ki tega ne morejo.

Oglej si video z izjavami ambasadorjev ter razlago koncepta tekmovanja in se udeleži dogodka tudi ti!

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane