Teden pisanja z roko

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 23.10.2023
  • Zadnja sprememba: 23.10.2023

Društvo Radi pišemo z roko vabi k prijavam na Teden pisanja z roko 2024.

Teden pisanje z roko

V času, ko se uporaba digitalnih orodij za pisanje povečuje, je pisanje z roko še kako pomembna veščina, ki ima številne koristi za naš um, ustvarjalnost in čustveno izražanje. 

Teden pisanja z roko bo ponudil nove priložnosti, da bomo učence, dijake in odrasle (spet) spodbujali pri pisanju z roko.

Pisanje z roko je namreč še vedno nepogrešljivo pri podpisovanju dokumentov, nosi osebno noto z našo neponovljivo pisavo, povečuje koncentracijo in ustvarja trajne zapise … 

Zakaj pisati z roko?

Le s pisanjem z roko bomo ohranjali tudi motorično spretnost. Več znaš, več veljaš! Učenci, ki pišejo z roko, pišejo spise hitreje, imajo večjo vztrajnost, več idej in dolgotrajnejšo pozornost.

Teden pisanja z roko bo od 22. do 26. januarja 2024

Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2024 bo »Zapis časa o nas«. Osredotočeni bomo na spomine in dogodke, ki so nas zgradili in oblikovali, da se danes take prepoznavamo in opisujemo. Tema je široka in dopušča možnosti za ustvarjanje.

Če želite sodelovati v Tednu pisanja z roko 2024 in prejemati nadaljnja sporočila oziroma napotke, povezane s Tednom 2024 se prijavite do 27. oktobra 2023 na tej spletni strani.

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane