Zagrabi znanje za službo, ki je prava zate

  • Objavljeno: 25.03.2021
  • Zadnja sprememba: 06.04.2021

Že med študijem pridobi znanje, ki ga delodajalci najbolj iščejo

Svet dela se danes spreminja hitreje kot kdaj koli prej. Zaradi avtomatizacije in digitalizacije ter tehnologij, kot je umetna inteligenca, nekatera delovna mesta izginjajo, a hkrati nastajajo nova, ki pa zahtevajo precej več digitalnih znanj. Čas, ko je bilo »poznavanje dela v pisarniških programih« že dovolj dobro za življenjepis pri iskanju prve službe, se hitro umika v preteklost, saj delodajalci pričakujejo naprednejše digitalne spretnosti, kot so sposobnosti analize in vizualizacije podatkov ter samostojnega reševanja poslovnih problemov s sodobnimi orodji.

Aktualne razmere, ko delamo, se učimo, zabavamo in nakupujemo … na spletu, so te trende še pospešile. Microsoft Slovenija, Fast Lane Slovenija, Ministrstvo za javno upravo, Adecco H.R., Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije, Univerza v Ljubljani in Univerza na Primorskem so zato zagnali pobudo Digitalna znanja za delovna mesta prihodnosti z brezplačnimi izobraževanji za ključna digitalna znanja.

Digitalna znanja za delovna mesta prihodnosti

Na voljo so štirje brezplačni učni programi:

  • Podatkovna analiza, ki vključuje osnove vizualizacije podatkov, znanja o delu s platformo Microsoft Power BI in druga temeljna znanja za uporabo podatkov na kateremkoli področju.
  • Poslovna analiza z znanji o učinkovitem delu s podatki (vizualizacija in analiza podatkov), osnovah računalništva v oblaku in uporabi le-tega pri poslovnem razvoju.
  • Razvoj aplikacij z znanji za razvoj aplikacij, s katerimi je mogoče poenostaviti, spremeniti in avtomatizirati poslovne postopke.
  • Programski razvoj z malo ali brez kode, ki vključuje znanja o načrtovanju programske opreme in sistemov ter o razvoju in preizkušanju programskih rešitev.

Programi v angleškem jeziku temeljijo na samostojnem učenju, hitrost in čas učenja pa si je mogoče prilagoditi svojim željam in zmožnostim.

Njihova pomembna prednost pred podobnimi izobraževanji je med drugim tudi več kot 30 različnih spletnih predavanj, ki jih bodo v okviru pobude izvedli strokovnjaki Microsofta ter podjetij Fast Lane, Adecco, ADD, B2, Comtrade, SPAN in SoftwareOne in na katerih bo mogoče pridobiti tako pomembne mehke veščine in koristne informacije o razmerah na trgu dela kot tudi praktične izkušnje in nasvete za učinkovito uporabo sodobnih orodij pri delu.

Cenjen Microsoftov certifikat za samo 15 USD

Ob uspešnem zaključku bodo udeleženci pridobili potrdilo o opravljenem izobraževanju, prav tako se bodo lahko odločili za nadaljevanje učenja s pripravo za pridobitev Microsoftovega certifikata po zelo ugodni ceni – samo 15 USD za študente z aktivnim statusom. Svetovno priznan Microsoftov certifikat bo pomembno dopolnil vsak življenjepis in olajšal iskanje prave zaposlitve.

O pobudi

Pobudo Digitalna znanja za delovna mesta prihodnosti podpirajo tudi AmCham Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Univerza v Mariboru, Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, Združenje Manager in Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje. Praktična spletna izobraževanja bodo ob strokovnjakih Microsofta ter podjetij Fast Lane Slovenija in Adecco H.R. izvedli še strokovnjaki iz Microsoftovih partnerskih podjetij ADD, B2, Comtrade, SPAN in SoftwareOne.

 

Naročnik objave: Microsoft Slovenija

Česa si v 2022 najbolj in največ želiš?

Rezultati

  • © Študentski.net 2000-2023
  • Vse pravice pridržane