Zaključuje se razpis za Zoisove štipendije 2023/24

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 08.09.2023
  • Zadnja sprememba: 08.09.2023

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je junija objavil javni razpis za dodelitev Zoisovih štipendij za šolsko oziroma študijsko leto 2023/2024 ter vlogo za nadaljnje prejemanje. Za dijake je danes zadnji dan za prijavo.

Zoisova štipendija predstavlja pomembno spodbudo za dijake in študente, ki izkazujejo izjemne dosežke in ustvarjajo dodano vrednost na področju znanja, raziskovanja, razvojne dejavnosti in umetnosti.

Kdo je upravičen?

Zoisova štipendija se dodeli najuspešnejšim vlagateljem, ki izpolnjujejo splošne in posebne pogoje (podrobneje so opredeljeni v razpisu) in sicer:

  • izkazujejo vsaj en ustrezen izjemni dosežek IN
  • dosegajo zahtevan šolski oziroma študijski uspeh.

Elektronska prijava za dodelitev in nadaljnje prejemanje

Tudi letos je možno oddati elektronsko vlogo preko portala Moja eUprava, kjer se vlagatelji prijavijo s svojo e-identiteto (kvalificirano digitalno potrdilo ali smsPASS na mobilnem telefonu ali z elektronsko osebno izkaznico). Za mladoletne osebe odda vlogo zakoniti zastopnik s svojo e-identiteto.

Novost pa je v letošnjem letu možnost oddaje elektronske vloge za nadaljnje prejemanje. 

Študentje imate še dober mesec dni časa za oddajo vloge!

Rok za oddajo vlog za dijake je danes, petek, 8. 9. 2023. Za študente je rok za oddajo vlog čez dober mesec dni, v ponedeljek, 9. 10. 2023.

Več informacij najdete na spletni strani sklada, na e-poštnem naslovu zoisi@sklad-kadri.si, v času uradnih ur na telefonski številki 01 43 45 897 ali osebno na naslovu sklada.

 

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane