Že deseto rolanje po Mariboru

  • Avtor: Uredništvo Študentski.net
  • Objavljeno: 25.07.2013
  • Zadnja sprememba: 21.12.2018

Letos je ZdravaZabava že desetič pripravila odmevno prireditev ZZrolano mesto, ki je ponovno privabila množico rolanja željnih Mariborčanov. Gre za skupinsko rolanje po mestnih ulicah, ki so v ta namen zaprte za promet, pred karavano pa vozi tovornjak, na katerem DJ vrti glasbo. Prireditev je del športnega dela Festivala Lent 2013.

V preteklih letih je ZZrolano mesto postalo poznano vsakemu Mariborčanu in Mariborčanki, ki si želi športno udejstvovati in se hkrati zabavati ob dobri glasbi. ZZrolano mesto je največja rolerska prireditev v Sloveniji in je rekreativnega značaja, primerna je za vsakega, ki pozna vsaj osnove rolanja. Kot vsako leto, se je tudi z nami rolala množica športa in zabave željnih Mariborčanov.

ZZrolano mesto 2013 01 ZZrolano mesto 2013 02

Odvilo se je 23. junija ob 15. uri, ko so na Trg svobode začeli prihajati prvi udeleženci. Start je bil uro za tem, ko so vsi krenili na 11km dolgo pot. Za varnost so skrbeli reditelji na kolesih, policija in reševalci. Mariborski hokejisti pa so še dodatno pomagali tistim udeležencem, ki so manj vešči na rolerjih. Samo traso rolanja so udeleženci "prerolali" v dobri uri in deset minut. Na cilju pa jih je pričakala primerno ohlajena brezalkoholna pijača za katero so poskrbeli zvesti sponzorji.

ZZrolano mesto

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane