Zgrabite priložnost za svetlo prihodnost

  • Objavljeno: 24.08.2022
  • Zadnja sprememba: 01.09.2022
  • sponzorirana objava

Ali ste vedeli, da je gonilo svetovnega gospodarstva logistika?

Ta velja za eno od najhitreje razvijajočih se gospodarskih panog. Dinamičnost svetovne trgovine, nepredvidljive situacije (kot na primer epidemija), ki zahtevajo takojšnjo prilagoditev novonastalim zahtevam kupcev, intenziven tehnološki razvoj, pametne rešitve, avtomatizacija in robotizacija, novi poslovni modeli in najsodobnejše informacijsko-komunikacijske rešitve… Vse to dela logistiko razburljivo, delo logista pa nikoli dolgočasno in rutinsko.

Današnji logist mora biti opremljen s sodobnim znanjem logističnih sistemov ter procesov, predvsem pa mora v času študija pridobiti kompetence 21. stoletja.

Vse to ponujajo na celjski Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru, ki je vodilna izobraževalna in znanstvenoraziskovalna institucija s področja logistike v Sloveniji in se lahko pohvali z izjemno zaposljivostjo diplomantov, ki znaša kar 97,73 odstotka (do 25. januarja 2022 je diplomiralo 1.716 študentov in le 39 med njimi jih trenutno išče zaposlitev po podatkih zavoda za zaposlovanje).

V študijskem letu 2022/2023 pričenjajo z izvajanjem popolnoma prenovljenega magistrskega študijskega programa

prof. dr. Maja Fošner

Magistrski študijski program Logistika sistemov je namenjen tistim, ki želijo postati vodilni strokovnjaki s širokim znanjem in okvirji za reševanje izzivov področja ter z razumevanjem kulturnih zahtev, ki jih mednarodno sodelovanje zahteva.

V prvi vrsti diplomanti pridobijo vse kvalifikacije, ki so potrebne, da je neka organizacija odporna na nestanoviten globalen trg in nepredvidljive razmere.

Namenjen je tistim, ki želijo soustvarjati razvoj svetovne logistike, delovati v mednarodnih okoljih in velikih korporacijah ali pa voditi srednja in velika slovenska podjetja.

Prav tako je primeren za tiste, ki si želijo akademske kariere, prenašati znanje na zanamce in ustvarjati nova znanja, rešitve in storitve, ki bodo ključno pripomogle k razvoju različnih področij logistike.

»Prenovljen študijski program je skrbno premišljen in pripravljen v skladu s sodobnimi dognanji s področja logistike. Nadgradili smo tudi izvedbo študija, ki je usmerjena v interaktivno izvedbo, s sodobnim načinom poučevanja in konkretnim vključevanjem v delo v laboratorijih, da se v času študija seznanite z realnimi izzivi okolja in se pripravite na delo v logistiki na strateški ravni«, je poudarila dekanica fakultete prof. dr. Maja Fošner.

Izkoristite izjemne priložnosti, ki jih ponujata logistika in oskrbovalne verige.

Prijava za vpis:

  1. prijavni rok: do 8. septembra 2022
  2. prijavni rok: od 21. do 22. septembra 2022 do 12. ure

Več o študiju na: Znanja za prihodnost! - Odločite se za magistrski študij logistike | Fakulteta za logistiko (um.si)

 

Naočnik objave: Fakulteta za logistiko UM

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane