Znanost je moč - Podiplomski študij na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem

  • Objavljeno: 16.04.2022
  • Zadnja sprememba: 03.05.2022
  • sponzorirana objava

Sodobni svet nam postavlja preveč zapletena vprašanja, da bi nanje lahko odgovorili z orodji zgolj ene znanstvene discipline.

Na Fakulteti za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (UP FAMNIT) smo zasnovali med seboj prepletene in raznolike študijske programe, ki našim študentom ponudijo kakovostno, interdisciplinarno znanje in jim omogočajo suvereno uporabo miselnih aparatov na več različnih znanstvenih področjih.

Fakulteta je posebej usmerjena v povezovanje izobraževanja in raziskovanja ter študente vključuje v raziskovalne dejavnosti na fakulteti in na Inštitutu Andrej Marušič Univerze na Primorskem (UP IAM), s katerim fakulteta tesno sodeluje na področju raziskovalnega dela. Inštituciji skupaj razvijata naravoslovje s ciljem biti v svetovnem vrhu. Tako v okviru fakultete kot v okviru inštituta delujejo raziskovalni centri. V okviru UP FAMNIT delujejo Center za kriptografijo, Center za pozitivno psihologijo ter Laboratorij za interakcijo človek-računalnik – HICUP Lab, pod okriljem inštituta UP IAM pa delujejo Slovenski center za raziskovanje samomora, Center za sodelovanje z industrijo ter Center za oblikovanje in razvoj aplikacij (CORA).

Hkrati smo aktivno vključeni v mednarodni visokošolski in raziskovalni prostor; vzpostavljeno imamo široko mrežo raziskovalnih povezav z uglednimi tujimi univerzami. Velja izpostaviti, da je Raziskovalna skupina UP FAMNIT ena od štirih vodilnih raziskovalnih skupin na področju algebraične teorije grafov v svetovnem merilu – ostale tri skupine so na Kitajskem, v Avstraliji in Južni Koreji. S tem je UP FAMNIT Univerzo na Primorskem umestila na svetovni zemljevid uveljavljenih raziskovalnih institucij.

Zakaj nadaljevati študij po opravljeni diplomi?

  • Da svoje znanje še bolj poglobite.
  • Da se specializirate za področja, ki vas še posebej zanimajo.
  • Da pridobite kompetence, ki so zanimive za delodajalce in si zvišate konkurenčnost na trgu dela. 

Na UP FAMNIT se izvaja 7 MAGISTRSKIH ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV (2. stopnja)

Sočasno se izvaja TUDI 5 DOKTORSKIH ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV V ANGLEŠČINI IN SLOVENŠČINI (3. stopnja)

Pridružite se nam na Informativnih dnevih za MAGISTRSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME

Zoom | 26. maj - 3. junij 2022 | 18.00

Več na www.famnit.upr.si

Izberi znanost – izberi Famnit

 

 

Naročnik objave: FAMNIT UP

  • © Študentski.net 2000-2024
  • Vse pravice pridržane